Les Fogueres de Xàbia viuen aquest cap de setmana l'acte de proclamació dels festers

10 jun 2016

Les Fogueres de Sant Joan arranquen motors aquest cap de setmana a Xàbia amb els actes de proclamació de la Cort Infantil, Comissió Juvenil i Quintà del 2016 programats per al dissabte.

Els més xicotets de la festa es reuniran en la plaça de l'Església a les 18.30 hores per a participar en una cercavila fins a la plaça de la Constitució, on s'ha instal·lat l'escenari al que a partir de les 19 hores pujaran els protagonistes infantils de les Fogueres, tancant l'acte la Regina infantil, Itziar Bertomeu, que estarà acompanyada per les seues dames Mar Clement i Ainara Sapena. També es presentaran als membres de la Comissió Juvenil, que enguany presideixen Clara Rodríguez i Adrián Barres.

A la nit serà el moment dels festers d'enguany; els membres de la Quintà 2016 “Sense trellat ni forrellat”, eixiran acompanyats de les autoritats locals a les 22’30 hores en la seua primera cercavila oficial des de la Plaça de l'Església fins a la Plaça de la Constitució. Allí es viurà l'emotiva nit de la proclamació de la Cort d'Honor, Dames, Marina Bas i María Buigues, i la Regina Major, Mar Asenjo. Per a tancar la primera vetlada festiva hi haurà una actuació de l'orquestra Crash.

La pròxima cita de les Fogueres de Xàbia serà ja l'inici oficial de la festa: el pregó que reuneix a quintos, festers infantils i a les penyes santjoaneres en la crida a la festa des de la plaça de l'Ajuntament. Serà el dimarts a la nit, sobre les 21 hores, i després d'una cercavila dels festers. La nit continua amb el primer sopar de germanor en la plaça de la Constitució i el cant de Fogueres en les fornícules de Sant Joan.