Xàbia tindrà un consultori mèdic en l'Arenal durant aquest estiu

09 jun 2016 L'Ajuntament habilita 85 metres quadrats en mòduls prefabricats per a les consultes que s'instal•laran en la zona municipal de Jávea Park

La Conselleria de Sanitat ha aprovat  la sol·licitud realitzada per l'Ajuntament de Xàbia, i canalitzada a través de l'empresa concessionària Marina Salut,  per a disposar durant l'estiu d'un consultori auxiliar en la Platja de l'Arenal. Després d'anys de reivindicacions, el Govern Valencià atén les peticions del Consistori per a poder oferir  en condicions el que és un servei bàsic als milers de visitants que es concentren al juliol i agost tant en la zona de platja com en les urbanitzacions del sud del municipi.

Segons han informat a l'Ajuntament des del departament comarcal de Salut, la plantilla assignada a aquest ambulatori consta d'un metge, un infermer i un administratiu independents de la plantilla assignada als centres de salut ja existents, tal com es reflectia en la petició formalitzada per l'alcaldia.

També en matèria de personal extra per a l'estiu, s'indica que el Centre de Salut es reforçarà des del 15 de juny al 30 de setembre amb un metge i un infermer.

Tal com ha explicat l'alcalde, José Chulvi, des de l'Ajuntament s'han posat tots els mitjans necessaris perquè òbriga el consultori en l'Arenal, acoblant-se a les directrius marcades per la Conselleria i per Marina Salut.

Així s'ha disposat un sistema de mòduls prefabricats amb uns 85 metres quadrats de dimensions totals en els quals s'acomodarà una recepció o sala d'espera, una consulta mèdica, una sala d'infermeria i cures, dos banys i un magatzem. També s'ha posat a disposició xarxes de servei i per a les telecomunicacions adaptades als sistemes que utilitza Sanitat. En total, suposarà una inversió per damunt dels 50.000 euros.

El consultori obrirà de l'1 de juliol al 31 d'agost (de dilluns a divendres entre les 10 i 18 hores i els dissabtes de 10 a 15 hores) en la zona municipal de Jávea Park, un recinte que ja va albergar anys arrere els mòduls prefabricats del col·legi Arenal.

Per a l'alcalde, la dotació d'aquest consultori “és un exemple que les coses han canviat en la Generalitat, que per primera vegada ha atès una petició més que justa que des de Xàbia considerem que és necessària” per a afrontar uns mesos en els quals la població (i amb ella els pacients potencials) es tripliquen, la qual cosa en els últims anys ha provocat l'augment de les llistes d'espera i el col·lapse de les urgències.

Chulvi, que també és el responsable de Turisme, ha afegit que descentralitzar l'atenció mèdica i portar-la fins a zones amb tanta afluència de visitants com l'Arenal, és un recurs molt important per a atendre al turisme.