El consell d'administració de Amjasa aborda la situació de sequera a Xàbia

08 jun 2016

El consell d'administració de l'empresa municipal d'Aigües de Xàbia, Amjasa, va avaluar en la seua reunió d’ahir l'informe sobre la situació de sequera a Xàbia, així com les mesures i propostes llançades per la gerència.

L'anàlisi parteix d'un dels pitjors indicadors de la sèrie històrica, ja que considera que fa ja dos anys (des de maig de 2014) que es manté una situació d'emergència dins d'un cicle de sequera i posa en relleu que si en el municipi s'ha pogut mantenir el subministrament d'aigua potable sense corts, és pel paper fonamental de la planta dessalinitzadora “donat els alarmants nivells dels aqüífers on Xàbia té pous de captació”, tant en la vila com a Pedreguer i que, malgrat les campanyes demanant un ús racional de l'aigua “cada vegada hi ha més demanda”.

És per açò, que des de la gerència es llancen una sèrie de mesures per a afrontar el tràngol. D'una banda, augmentar els cabdals, amb acords com el signat amb els regants de Pedreguer per a comprar aigua, continuar amb la renovació de la xarxa i en  la detecció de fugides o sectoritzar i regular la pressió en la xarxa. També s'ha posat en relleu la necessitat de reforçar les tasques d'inspecció i control per a detectar enganxes il·legals i seguir amb les campanyes d'informació i conscienciació ciutadana per a tractar d'aconseguir un estalvi entorn del 10% del consum diari per habitant.

En aquest sentit, s'ha incidit en la importància d'educar als xiquets sobre el valor de l'aigua i la necessitat de fer un bon ús d'ella i de fomentar fòrums com l'Observatori de l'Aigua on la ciutadania puga ser partícip de les decisions importants en matèria d'aigües.