El Festival Internacional de Xàbia torna fidel a la seua cita per a mostrar la gastronomia i cultura de més de 20 països

07 jun 2016 L'esdeveniment, d'accés gratuït i acompanyat per activitats d'animació, se celebra del 30 de juny al 2 de juliol en l'Avinguda Augusta

El Festival Internacional de Xàbia arriba un any més fidel a la seua cita anual, donant la benvinguda a l'estiu d'una forma festiva. Aquest certamen, que compleix ja 21 edicions, convertirà del 30 de juny al 2 de juliol l'Avinguda Augusta en un gran circuit on descobrir la gastronomia i cultura dels 20 països participants.

Avui l'associació cultural que està darrere d'aquest esdeveniment ha presentat el programa oficial d'enguany, en el qual cadascun dels països participants detalla què exposaran en els seus stands. El president de l'associació, Raúl de Lope, ha avançat algunes de les actuacions d'animació que tindrà el festival, com Mariachis, funk, rock o soul, un grup infantil que interpretarà música italiana o el quartet Kilema, de música de Madagascar, a més de sorpreses per a xiquets. L'escenari tindrà activitat ininterrompuda totes les vesprades des de les 18 hores fins al tancament en un recinte millorat que fita el seu espai i que ha reforçat el nombre d'urinaris, entre altres detalls per reforçar la comoditat del públic.

De Lope ha agraït el suport de l'Ajuntament, de sponsors com Amjasa i dels artistes que adapten els seus catxés per a ajudar al festival, al temps que ha destacat el gran treball de tota la junta al llarg de l'any per a ara oferir aquesta festa que any a any tracta de superar-se. Com a aperitiu al Festival, l'associació realitzarà el matí del diumenge 19 de juny la seua tradicional cercavila amb banderes des del port a l'Arenal.

Tant des de l'associació com l'alcalde, José Chulvi, en nom de l'Ajuntament de Xàbia, han convidat a tota la comarca a passar-se per aquest original i divertit festival. Un esdeveniment que, ha definit l'alcalde, “plasma la bona convivència que hi ha a Xàbia de persones arribades de totes les parts del món i que quan estan ací veuen que se senten a gust, com en les seues cases, perquè som un poble acollidor”. Chulvi ha apuntat que el Festival és com una espècie de  mostra que projecta Xàbia a l'exterior de la seua forma de ser i ha felicitat a l'associació per la seua constància a l'hora de mantenir un certamen d'aquestes característiques i millorar-ho perquè cada any puguem gaudir-ho tots.