El Club Nàutic de Xàbia obri la inscripció per a la XXI Lliga Interescolar de Vela

07 jun 2016 El club puja fins a 116 el nombre de places per a xiquets de 7 a 14 anys

El Club Nàutic de Xàbia ha presentat avui en l'Ajuntament la XXI edició de la lliga interescolar de vela, una activitat que combina cursos per a aprendre a navegar amb una competició final entre els regatistes de diferents col·legis. La lliga, organitzada en col·laboració amb la regidoria d'Esports de l'Ajuntament, és una “oportunitat perquè els xiquets de Xàbia descobrisquen la vela i el mar, al mateix temps que també serveix al nàutic per a fer pedrera”, ha assenyalat el regidor Vicent Colomer.

El regidor d'Esports ha destacat que d'aquesta lliga han eixit esportistes avui d'elit com Julia Miñana, els germans Luján o Rafa Andarias. De fet, ha apuntat el gerent del CN Xàbia, Luis Nogueroles, enguany s'ha utilitzat els rostres d'aquests regatistes en la promoció de l'activitat, que obri ja la seua inscripció a xiquets d'entre 7 i 14 anys.

Aquests, ha explicat, s'organitzaran en cursos per edats (dos torns de 58 alumnes que rebran set classes de dues hores) i començaran el 27 de juny fins al 12 de juliol. Després, del 13 al 16, es disputarà la lliga interescolar. El termini d'inscripcions està ja obert fins al 20 de juny (o fins a esgotar places) i té un preu de 35 euros per alumne.

Nogueroles ha incidit que la Lliga Interescolar és l'esdeveniment més important per al club a nivell de participació i promoció, i amb el qual es tracta d'acostar la vela als més joves que són la base del club. És per açò que cada any s'intenta millorar i ampliar les places per a arribar a més persones (enguany s'han duplicat), a més de presentar directament l'activitat pels col·legis del municipi. “Som el poliesportiu del mar a Xàbia i volem que tots els xiquets tinguen opcions de provar la vela” ha acabat el gerent.

També l'alcalde, José Chulvi, ha valorat aquesta activitat com una oportunitat perquè els més xicotets “gaudisquen uns dies del mar, s'instruïsquen, convisquen i competisquen, però també perquè aprenguen a cuidar de l'entorn i que el mar és un recurs molt important del que cal cuidar entre tots”.

Per a més informació, els interessats poden contactar en el telèfon 965791025 o via  mail en deportes@cnjavea.net