Xàbia viurà aquest diumenge una gran festa de la promoció esportiva amb el Dia de l’Esport

06 jun 2016 L'Ajuntament lliurarà un reconeixement als millors esportistes joves de la temporada

La regidoria d'Esports de Xàbia ha preparat per a aquest diumenge, 12 de juny, una gran festa per a la promoció de la pràctica esportiva en la qual podran conviure tots els clubs actius en el municipi i es farà un públic reconeixement als joves que han obtingut èxits en aquesta temporada. El regidor Vicent Colomer ha explicat que aquesta jornada és una nova filosofia del que fins al passat any es feia en la Gala de l’Esport, que ara se celebra a final de les temporades esportives, a l'aire lliure i facilitant als clubs al fet que munten una espècie de fira amb els seus propis aparadors per a promocionar activitats i campus d'estiu.

Així, s'ha previst en la zona esportiva del Freginal tot un dia de convivència i exhibicions de disciplines com a futbol, gimnàstica artística, rítmica, hándbol, patinatge, tir amb arc,  básquet, pádel,  ciclisme btt, judo, karate, pilota, bàdminton, escacs o llançament de pes i disciplines més noves com breakdance, capoeira, a més de rocòdrom, gimcana o tallers.

L'horari previst és de 10 a 13 hores i des de les 16 a les 18’30 hores , ja que a partir de les set de la vesprada començarà l'acte de clausura de les escoles esportives municipals i el lliurament de reconeixement als esportistes menors de 18 anys amb més mèrits de cada club.

Aquesta cerimònia serà dins del camp de futbol municipal i comptarà amb el regidor d'Esports i l'alcalde, José Chulvi, qui avui ha participat en la presentació del Dia de l’Esport. El primer edil ha definit aquest nou format com “un dia de l'esport pensat per a la gent de l'esport, perquè es divertisquen i coneguen altres modalitats”. Chulvi ha assenyalat que quan es va començar amb la Gala de l’Esport, Xàbia no tenia tanta activitat esportiva ni esportistes de tant nivell, per la qual cosa amb la gran evolució que ha viscut aquest sector, els últims anys s'havia perdut en dinamisme.

És per açò que ha recolzat la iniciativa de Vicent Colomer de reduir els reconeixements al nivell d'esport base i apostar per un altre tipus de felicitacions o homenatges més personals quan s'aconseguisquen èxits a nivell autonòmic, nacional o internacional.

Els dos responsables municipals han convidat a tota la població a participar de la festa de l'esport i al fet que animen als més xicotets al fet que comencen en algun club o en les escoles municipals.