Èxit de les teràpies amb gossos en el Centre de Dia de Xàbia

06 jun 2016

Els usuaris del Centre de Dia de Xàbia han tingut avui una doblega visita. Per un costat, com cada dilluns i dimecres des de fa set mesos, ha estat amb ells l'equip de l'associació Asiscan i els seus gossos ensinistrats per a teràpies. I per un altre, responsables municipals de l'Ajuntament de Xàbia i de l'entitat bancària La Caixa, l'obra social de la qual ha finançat aquest projecte pioner i una miqueta especial per a millorar la salut de les persones amb demència senil, alzheimer o altres problemes cognitius o emocionals.

Els presents han pogut comprovar que les teràpies amb gossos són quasi una festa per als 30 majors que participen, als quals la presència dels animals millora l'estat d'ànim, els fa riure, acariciar-los i tractar de comunicar-se amb ells. I també per als treballadors del Centre de Dia Sor María de Betania són dies més alegres els que tenen corrent per les sales a Nala, Clara, Dori i Simba.

De fet, des d'Obra Social La Caixa han valorar molt positivament l’experiència i promès una nova partida econòmica per a perllongar el pròxim curs aquesta iniciativa que els va proposar la regidoria de Serveis Socials per a col·laborar en matèria social.

Des de Asiscan avui estrenaven un nou joc: la composició de senzills puzles amb ajuda dels gossos, però al llarg de l'any han fet activitats lúdiques molt diverses com el bingo, el cinquet, les sumes divertides, les emocions i les competicions en equip a més d'activitats cognitives-físiques com són circuits de psicomotricitat, activitats de motricitat fina i de reconeixement de diferents objectes. Fa poc fins i tot es van atrevir a organitzar un passeig per l'Arenal.