Xàbia adjudica la vigilància de platges a la Creu Roja

03 jun 2016 Els socorristes comencen demà en l'Arenal una temporada en la qual, com a novetat, hi haurà desfibril·ladors en totes les platges

L'Ajuntament de Xàbia ha signat avui el contracte pel qual s'adjudica a Creu Roja Xàbia el servei de vigilància i socorrisme en platges per als pròxims dos anys. Una contracta prorrogable dos anys més que ha obtingut Creu Roja després de presentar la millor oferta econòmica (312.631,86 euros per any) i obtenir la màxima puntuació de conformitat amb els informes tècnics i amb els criteris de valoració marcats pels plecs.

Avui la regidora de Contractació, Marta Bañuls, i el president, José Luis Doménech, han signat el contracte per al servei que comença demà mateix en la platja de l'Arenal. En aquest acte han estat també l'alcalde, José Chulvi, i la regidora de Platges, que han mostrat la seua satisfacció per explicar de nou amb Creu Roja al càrrec d'aquest servei que han prestat amb tantes garanties en els últims anys.

També ha estat un dels coordinadors de platges, Javi Server, qui junt Alberto Tenreiro s'encarregaran d'organitzar la plantilla i mitjans per a oferir el millor servei cada dia. Este comença demà, amb el primer cap de setmana de juny, en la platja de l'Arenal amb 9 socorristes, una ambulància, una embarcació i un caiac. A partir del dia 15 el servei ja serà diari tant en l'Arenal com en la Grava o la Granadella, mentre que en la Barraca i el Benissero es comença els caps de setmana fins que al juliol ja s'instal·le la posta diaria, que cobrirà d'11 a 19 hores durant tot l'estiu excepte en l'Arenal, que abastarà dues hores més.

Una de les principals novetats d'aquesta temporada és la dotació de totes les platges d'un lloc medicalitzat amb un desfibril·lador per a atendre emergències cardíaques, així com caiacs per a reforçar la seguretat en les atencions que ho precisen. També s'ha ampliat de dos a tres el nombre de cadires amfíbies per al punt de bany adaptat de l'Arenal que a més té a la disposició dels usuaris un vehicle adaptat per al trasllat de persones amb discapacitat o mobilitat reduïda fins a les platges, prèvia sol·licitud.

Un altre servei que s'oferirà són polseres per a xiquets en les quals es podrà escriure el número de telèfon dels seus pares per a, en el cas d'extraviament, facilitar la seua localització.

Per a aquesta temporada de platges, l'Ajuntament ha comprat una nova caseta per a la del Portitxol, aconseguint així la renovació de tots els llocs instal·lats.