Xàbia regula les actuacions artístiques “de gorra” en els passejos marítims

31 may 2016 Els interessats a actuar aquest estiu deuen tramitar els permisos a través del circuit de teatre de carrer

El departament de Cultura informa a tots les companyies i artistes de carrer interessats a actuar aquest estiu en els passejos marítims de Xàbia que per a fer-ho han de tramitar obligatòriament l'autorització corresponent a través de l'associació Circolio, que s'encarrega de coordinar el circuit teatre de carrer “a gorra”. El regidor responsable, Quico Moragues, indica que des de l'Ajuntament s'han tramitat els corresponents permisos per realitzar aquestes actuacions de mims, malabars, teatres o similar i que les que estiguen incloses en el circuit oficial es distingiran de les irregulars perquè comptaran amb un fons de panell distintiu i focus il·luminant l'actuació. La resta, tal com recull l'Ordenança Municipal de Convivència, estaran prohibides.

Aquesta regulació, que es fa conjuntament amb una associació Circolio, suposa l'obertura ordenada de determinats espais públics propicis al teatre de carrer, perquè el públic sàpia què és i què s'espera d'ell.

Perquè des de l'organització recalquen que aquest circuit és íntegre “a gorra” (és a dir, que l'artista no cobra de l'Administració ni entrada sinó que passa el barret al seu públic després de l'actuació) i que l'única cosa que assumeix és la coordinació del programa per a repartir les dates d'aquesta campanya, que es realitzarà de l'1 de juliol al 31 d'agost en dos espais: en el passeig David Ferrer de l'Arenal i el del Port de Xàbia.

Els artistes que vulguen participar hauran d'enviar fins al 30 de juny un correu a circolio@gmail.com, posant com a assumpte: “Proposta Circuit de carrer CIRC-XÀBIA 2106”  amb la informació bàsica de la companyia i la seua experiència, l'espectacle, la durada, sinopsi o material gràfic de les actuacions com fotos i enllaços a vídeos (perquè el circuit tinga un mínim de nivell artístic), així com les setmanes de preferència per a actuar.

Es programaran dues companyies cada setmana, que podran fer de 2 a 4 passades al dia des de les 20 a les 23 hores, sempre amb artistes que demostren experiència en teatre de carrer i tinguen un espectacle o un nombre de mínim 15 minuts amb el qual poder actuar.