Xàbia mostra la seua unió enfront dels furtius

30 may 2016 Forces de seguretat, pescadors, bussejadors i representants del sector hostaler participen en una campanya per a lluitar contra la pesca il•legal

Xàbia ha escenificat hui la unió front la pesca furtiva. El saló de plens ha reunit a representants del sector pesquer, dels clubs de busseig, de l'associació de restauradores, del xicotet comerç i dels cossos de seguretat amb competències en el municipi. Tots han mostrat el seu suport a la campanya “Xàbia lliure de pesca furtiva” impulsada per l'Ajuntament i amb la qual espera conscienciar a tots que la pesca il·legal és nociva en diversos aspectes.

S'ha preparat un vídeo per a xarxes socials (VORER VIDEO), uns fullets informatius i uns adhesius distintius per a tots els bars i restaurants que vulguen mostrar públicament que no compren peix il·legal i estan del costat de la Xàbia Sostenible. Aquests adhesius es distribuiran en breu des de les oficines de Turisme i des de les associacions col·laboradores com ARX o les de comerciants.

L'alcalde i responsable de Turisme, José Chulvi, ha explicat que la presentació de la campanya és el final de la primera etapa d'aquesta lluita i ha destacat l'important que és mostrar una imatge com la d'avui, d'unió, en contra “dels quals juguen amb el pa dels altres, amb un mitjà de vida tan arrelat a Xàbia i danyen els fons marins sense pietat”.

Chulvi ha agraït el suport de tots els sectors i el treball de Guàrdia Civil i Policia Local que s'encarregaran de l'altre flanc de la campanya: la vigilància i l'aplicació implacable del règim sancionador davant qualsevol mala pràctica.

En aquest sentit, la regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, ha detallat que la Policia Local compta amb una unitat específica per a la vigilància mediambiental i a més amb una embarcació per a patrullar pel litoral que a partir de juny estarà tots els dies operativa i vigilant en els 25 quilòmetres de costa.

La regidora ha destacat que a Xàbia quan se sorprèn a un furtiu, a més de tramitar l'expedient sancionador, se li requisa tot el material de pesca, aparells i vestit de neoprè.

Des de l'Ajuntament, a més del control policial i del suport de bussejadors en aquestes tasques de vigilància, s'espera la col·laboració de l'hostaleria, ja que el principal incentiu per a aquest tipus de pesca és la venda il·legal, sobretot a restaurants que fins i tot encarreguen determinades peces.