Xàbia, seu del Creama durant el 2016

26 may 2016 El consorci comarcal va celebrar ahir la seua primera junta general de l'any

Xàbia s'ha estrenat aquesta setmana com a capital del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l'Activitat de la Marina Alta (Creama), el que la converteix en seu de tota la seua activitat al llarg de l'any. I ho va fer amb la reunió de la comissió permanent i la celebració de la primera junta general de l'any, en la qual van participar l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i alcaldes i regidors dels municipis consorciats com Dénia, Gata de Gorgos, Pego, Pedreguer, Benissa, Teulada o Calp.

En la reunió, la gerent de Creama, Rosario Donderis, va presentar la memòria d'activitat del 2015, un document que resumeix l'activitat del consorci al llarg de l'exercici i les iniciatives desenvolupades tant en les Agències de Desenvolupament Local i com les de caràcter comarcal pròpies dels Serveis Generals.

En el resum de 2015 es van destacar diverses fites importants per al consorci. D'una banda, la celebració del 20 aniversari de l'entitat, la qual cosa suposa dues dècades de treball per la comarca a través d'un projecte que segueix vigent. També va ser un any en el qual es va jubilar l'anterior gerent, Dolores Orihuel.

Segons reflecteix la memòria, el Creama va mantenir al llarg de 2015 la idea central de treballar per la sostenibilitat del Consorci, aconseguint l'estabilitat financera i normalitat economicofinancera. També va aprovar una modificació d'estatuts de mínims i ja es planteja a curt termini una de major importància per a adaptar-se al nou marc legislatiu que incideix directament sobre el funcionament dels Consorcis.

A nivells econòmics, des de Creama s'ha detectat que en 2015 s'ha produït una millora en les dades en les diverses àrees del consorci “el que ens indica que hi ha una millora a nivell general, encara que en determinats sectors i col·lectius encara persisteixen situacions de precarietat i exclusió que ens impulsen a cercar solucions per a fer de la Marina Alta un territori més cohesionat territorialment i sostenible socialment, fent de les persones el centre de tots els nostres objectius” va destacar la gerent.

Segons va explicar Donderis, la memòria de gestió és una “font d'informació imprescindible per a conèixer les dades socioeconòmiques de la nostra comarca, ja que reflecteix d'una forma global, l'activitat des de dos prismes diferents: la visió local, necessària per a recolzar directament a la ciutadania actuant a curt termini, i la visió comarcal, que proposa accions de major abast i tendeix a propiciar solucions a mitjà termini”. També serveix per a valorar el grau d'implicació dels treballadors del Consorci i és “una fotografia fidel de la realitat que trobem en les activitats de Creama, ja que aquestes es van adaptant i modificant en funció de les necessitats puntuals del mercat a cada moment i de les oportunitats que es detecten”.