L'Ajuntament de Xàbia explica els avantatges del reciclatge als escolars

25 may 2016

El departament de Serveis de Xàbia ha començat avui una sèrie de visites als col·legis del municipi per a acostar als escolars els avantatges del reciclatge i animar-los a que siguen els que donen exemple en les seues cases tant en aquesta acció com en altres comportaments cívics com la neteja en els carrers o la recollida de femta de les mascotes.

La regidora de l'àrea, Kika Mata, i l'inspector, Roberto Pastor, han estat aquest matí en el col·legi Trenc d’Alba amb tres classes de primària, als quals han explicat les funcions del departament municipal i com separar els residus de forma correcta per contenidors perquè puguen reutilitzar-se. Els representants municipals han enumerat els avantatges que té reciclar tant a nivell mitjà ambiental com a econòmic i els han explicat amb exemples concrets la utilitat de donar-li una “segona vida” als residus  ja que, per exemple, amb quatre envasos de cereals pot fabricar-se  un llibre (evitant així la tala d'arbres).

En la xarrada s'ha pogut comprovar que els xiquets són bons coneixedors del sistema de colors per a diferenciar el què deixar en cada contenidor i que en el seu col·legi es duen a terme iniciatives de sensibilització en aquest sentit com les brigades verdes. Després, la regidora ha acompanyat en una excursió a tots els escolars fins a l'Ecoparc Municipal, on han pogut seguir aprenent i veure com funciona aquesta infraestructura.