Cap de setmana ple de Cultura i oci a Xàbia

25 may 2016

A Xàbia, aquest cap de setmana es presenta ple d'activitats de caràcter cultural i d'oci de la mà de la regidoria de Cultura i diverses associacions. La programació comença demà dijous amb el concert dels alumnes del Màster de guitarra clàssica de la Universitat d'Alacant que reunirà a 13 guitarristes arribats de tot el món. El recital, que té caràcter gratuït, començarà a les 20 hores.

El divendres, prenen el relleu literatura i teatre amb la clausura de les sessions de contacontes infantils que organitza la Biblioteca cada setmana a les 17’30 hores per a xiquets i xiquetes.  La fi de curs serà amb l'obra “La Granja Musical” i també servirà per a lliurar el premi al millor lector de l'any.

Ja a la nit, a les 21 hores, les actrius Inma Sancho i Ana Moral pugen a l'escenari de la Casa de la Cultura per a interpretar l'emblemàtica obra del feminisme, Els Monòlegs de la Vagina. Aquesta representació també tindrà entrada gratuïta fins a completar aforament.

El dissabte és dia de concerts. A les 19 hores, la colla de Xirimiters i Tabaleters Xirimitans ofereix la seua audició de finalització de curs en el saló d'actes del Conservatori i a les 21 hores, la Casa de Cultura acull un original concert vocal a càrrec de Melomans, un conjunt de veus joves i fresques que sorprenen amb la seua senzilla posada en escena. Les entrades per a aquesta actuació, a un preu de 5 euros, es poden adquirir des de les 20 hores en la pròpia Casa de Cultura.

També el dissabte, el comerç del Centre Històric proposa la seua festa de la primavera, traient l'estoc a la plaça al matí i a la vesprada organitzant una desfilada de moda amb les noves tendències que es poden entrar en les seues tendes.

I el diumenge, la tradició del Corpus prendrà els carrers del Centre Històric amb les tradicionals “danses” que, sota la coordinació del Grup de Danses Portitxol, prendran els carrers a partir de les 18 hores al ritme de dolçaines i tabales. Es podran veure balls com el de vetes, i danses com  la de la Moma, dansa dels negrets, ball de nanos, dansa dels pastorets, dansa de cavallets, turcs i turques, dansa dels llauradors, dansa del paloteig, dansa de les panderetes, dansa de les gitanetes, dansa de les pastoretes, dansa de les poloneses