Com millorar la convivència en les aules vist per 225 escolars de 10 anys

23 may 2016 Xàbia mostra aquesta setmana el resultat de la primera experiència del projecte “Agent tutor” impulsat per la Policia Local

La sala polivalent del Portal del Clot es converteix durant aquesta setmana en una espècie de laboratori d'idees. Són les propostes que han llançat els 225 escolars participants en el projecte de l'Agent Tutor per a millorar la convivència en les aules. Es poden visionar coreografies, dramatitzacions o balls amb els quals els xiquets i xiquetes de 5é curs (10 anys) volen plasmar l'après en aquest programa de convivència escolar. També hi ha penjats posters amb els slogans amb els quals volen transmetre als seus companys de col·legi la necessitat de solucionar pacíficament els conflictes i els avantatges que reporta millorar la comunicació i cohesió del grup, a més de fotos i manualitats que repassen i reforcen tot el procés dut a terme aquest curs en el marc del projecte impulsat per la Policia Local.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, ha avançat alguns dels continguts d'aquesta exposició amb la qual s'espera acostar a tota la comunitat escolar, a les famílies i a la societat en general què és Xàbia Conviu i quins resultats està tenint en les aules. Són 225 escolars (els de cinquè curs de tots els centres del municipi) els que han participat en les sessions de treball dirigides per un equip dinamitzador, format per Marina Sanmartín i Amparo Botella, i en les quals a través de dinàmiques de grup i jocs en equip han après a resoldre problemes i conflictes de forma pacífica.

Com ha explicat l'inspector cap de la Policia Local, José Antonio Monfort, el projecte va nàixer d'una subvenció atorgada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a millorar la convivència en les aules. “No volíem anar allí a donar xarrades avorrides, a llançar-los el discurs d'un adult sense més. Ens va semblar més adequat entrar de forma més dinàmica i aquest projecte creiem que va millor als xiquets i la prova és que ha estat molt bé acollit” ha assenyalat Monfort.

Els interessats a conèixer més d'a prop Xàbia Conviu poden passar-se aquesta setmana per l'aula polivalent del Portal del Clot en horari de matí. Aquesta edició pilot es tancarà el dimecres 1 de juny amb una jornada de convivència entre tots els xiquets participants. Hi haurà tallers proposats per diversos departaments municipals com a Igualtat, Participació Ciutadana, Joventut, Educació o Serveis Socials a través de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, així com de Creu Roja. Al final, es farà una foto aèria de tots els xiquets formant un cor.