Paqui Ros, Lluis Simó i Juanma Collado, finalistes del concurs Dijous de Comèdia

23 may 2016 El cicle de monòlegs de Xàbia tanca amb un gran èxit d'acceptació

El cicle de monòlegs Dijous de Comèdia programat per la regidoria de Cultura de Xàbia va tancar dijous passat amb un gran èxit d'acolliment. Al llarg de les 10 actuacions que s'han perllongat en els últims cinc mesos han passat al voltant de 2.000 persones, segons les estimacions de l'organització i l'aforament de les sales municipals. Precisament la bona resposta del públic va deixar xicotetes les seus en les quals inicialment es va programar el certamen, que finalment ha alternat entre el Portal del Clot i la Biblioteca de Duanes.

Un dels ganxos d'aquest cicle ha sigut combinar les actuacions de professionals d'alt nivell (El Sobrino del Diablo, Roma Calderón, Ferran Gadea, Óscar Mora, Óscar Tramoyeres...) amb amateurs, majoritàriament de Xàbia i que han participat en el concurs de monologuistes locals, sent puntuats pel públic assistent.

Els finalistes, per ordre de puntuació, són  Paqui Ros (Cande), Lluís Simó i Juanma Collado. Els tres competiran en la gran final programada dins de Fogueres la nit del dijous 16 de juny en la plaça de l'església a les 22 hores. Solament per la seua condició de finalistes ja tenen premi en metàl·lic que pujarà als 750, 450 i 150 euros per ordre de classificació, que la decidirà un jurat en una vetlada plena de sorpreses

Per al regidor de Cultura, Quico Moragues, la primera edició d'aquest cicle ha sigut una experiència molt positiva, ja que ha suposat el primer contacte de molts espectadors amb un “format divertit, àgil i molt proper”. “Si a més, serveix per a fer una pedrera d'actors i humoristes locals i de la Marina Alta, millor encara", ha afegit el regidor, qui ha avançat la seua intenció de consolidar aquesta activitat.

A més de la vessant cultural, Dijous de Comèdia ha servit per a dinamitzar i comptat amb la col·laboració del teixit empresarial local de Xàbia Històrica i Xàbia Port, oferint menús a preus especials els dijous d'actuació i sortejant en cada monòleg una consumició de 30 euros a gastar lliurement en els locals de les dues associacions. A nivell hostaler el festival ha funcionat bé i ha servit per a dinamitzar el poble i Duanes durant mesos en què habitualment l'afluència de públic és menor.