La nova comissió s'estrena amb canvis en el programa foguerer de Xàbia i un major protagonisme per als xicotets de la festa

16 may 2016

L'Ajuntament de Xàbia ha obert les seues portes a les festes de Fogueres 2016. Els càrrecs oficials d'aquestes pròximes festes de Sant Joan han acompanyat als responsables municipals, l'alcalde, José Chulvi, i el regidor de Festes, Antonio Miragall, en la presentació del llibret foguerer que arreplega tota la programació d'enguany, les fotos dels festers, penyes i articles amb referències històriques o relacionades amb la festa.

L'encarregada de presentar aquest programa ha sigut la presidenta de la comissió de Fogueres, Mavi Pérez Font, cap visible d'un equip pràcticament renovat íntegrament que s'estrena en aquesta edició, proposant canvis en els actes i reforçant el paper dels més xicotets.

No en va, ha assenyalat Pérez, enguany són 140 els xiquets i xiquetes que formaran la cort infantil pel que han considerat que era el moment de donar-los un protagonisme especial programant una cercavila únicament per a ells. No serà l'única innovació en les desfilades, que enguany canvien d'itineraris (estan tots els canvis detallats en el programa) i fugen dels matins.

La presidenta de Fogueres ha explicat que en el seu equip són quasi tots nous, per la qual cosa han arribat amb moltes idees que aportar i canvis que plantejar amb els quals, esperen, donar-li un nou aire a la festa, i proposar un programa coherent, en alguns punts arriscat, però en definitiva amb actes per a tots els gustos i esperant que agrade a la majoria.

Així, s'abandona la tònica de dedicar els primers dies íntegrament als bous, intercalant amb ells activitats culturals com a teatres o actuacions musicals. Al llarg dels dies de festa hi haurà espectacles infantils, un musical, una nit de varietés, serenates, teatres, concerts gratuïts com els de Aspencat, Els Catarres o La Big Band de la Pegatina, sense obviar els actes més tradicionals com el pregó, Dia dels Quintades, l'ofrena, les carrosses, cercaviles, la Nit dels Focs o la cremà.

Un altre canvi en el qual la comissió ha posat especial il·lusió és el del monument, que es concep com una Foguera, distingint-se de l'esquema habitual més proper a la falla. Estarà signada per l'artista Alfredo Bernat Cano i tindrà com a lema “Quant hi hà per veure a Xàbia”.

Els festejos els obrirà la presentació dels festers, el dissabte 11 de juny, i es perllongaran fins al divendres 24, quan la cremà de la Foguera iniciarà un nou cicle.

CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET

Tant el regidor de Festes, Antonio Miragall, com l'alcalde, José Chulvi, han felicitat a la nova comissió per l'esforç i la il·lusió posada en aquest projecte fester i per pensar  en totes les persones de Xàbia a l'hora de confeccionar el programa.

Els responsables municipals han desitjat als quintos que gaudisquen al màxim d'enguany en el qual són els protagonistes i convidat a tot el poble a que col·labore amb la festa i la visca al màxim.

El llibret Foguerer, amb portada de Fernando Sala, es començarà a repartir en els propers dies per les cases i també es podrà trobar en els punts de venda habituals .