La Policia organitza una mostra del material elaborat pels escolars per al projecte Xàbia Conviu

18 may 2016

La Policia Local de Xàbia està preparant en col·laboració amb altres departaments municipals com a Educació o Serveis Socials una mostra oberta al públic amb tot el material elaborat pels escolars de Xàbia que han participat el projecte pilot de l'Agent Tutor.

Baix el lema Xàbia Conviu, aquesta exposició recopilarà manualitats i treballs plàstics que han dissenyat xiquets i xiquetes per a plasmar tot l'après en el marc d'aquest programa de convivència escolar. També es projectaran vídeos amb els balls i cançons que han inventat  i un resum de tot el procés desenvolupat en les aules pels dinamitzadors i l'agent tutor.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, ha explicat que la mostra, oberta a tots els interessats a més dels propis protagonistes, serà la setmana del 23 al 27 de maig en la sala d'usos múltiples de les noves dependències de la Policia en el Portal del Clot. Aquesta setmana Xàbia Conviu conclourà amb una jornada de convivència entre tots els col·legis programada per al dimecres 1 de juny amb diferents tallers.

“Xàbia Conviu” ha sigut tota una experiència per als 225 alumnes de 5º de primària que han participat del programa, pioner a la Comunitat Valenciana. Al llarg de dos mesos de treball intensiu, aquests xiquets i xiquetes d'11 anys han debatut, treballat i reflexionat sobre les emocions i els conflictes que solen sorgir en l'àmbit escolar. D'aquesta forma, conceptes com a “Convivència”, “Respecte”, “Resolució pacífica de conflictes”, “Emocions”, “Autocontrol”, “Empatia”, “Violència”, “Bullying” i “Agent Tutor” ja no els són desconeguts.

Ells a més són els protagonistes i responsables d'una campanya de comunicació que ja estan preparant amb molta il·lusió i una desbordant creativitat perquè cale profund en la resta de la comunitat educativa.