El Montgorock arriba a Xàbia la setmana vinent amb un ple en hotels i càmpings

12 may 2016 L'Ajuntament recolza aquest festival com a producte cultural dinamitzador del turisme fora de la temporada alta

El festival Montgorock Xàbia ja afina. A una setmana de la seua celebració, aquest important esdeveniment musical encara la recta final dels seus preparatius amb el 70% de les entrades venudes i un important impacte en l'ocupació turística. Avui els seus promotors, Josan Serrano i Mari Cruz Gisbert han oferit una roda de premsa junt amb l'alcalde i responsable de Turisme, José Chulvi, qui ha mostrat el seu suport a l'esdeveniment i avançat les dades d'ocupació previstes per al cap de setmana vinent, que ja són del 100% en hotels i càmpings.

De fet, algunes empreses de lloguers turístics atenent a la demanda han començat a oferir apartaments per dies solts per a aqueixes dates, han assenyalat des de l'organització, que també ha buscat un altre càmping en la comarca per a atendre als assistents que volen un pack d'entrades i aquest tipus d'allotjament.

Per la seua banda, Chulvi ha explicat el suport que l'Ajuntament ha brindat al festival com a producte cultural dinamitzador del turisme fora de la temporada alta, a més de completar amb ell l'oferta de festivals d'altres estils com a jazz, folk o clàssica que se celebren al llarg de l'any en el municipi. Amb el rock s'espera donar resposta als gustos del públic jove i també dotar d'activitats culturals al barri de l'Arenal, ja que el certamen se celebra al costat del canal de la Fontana.

L'alcalde ha assenyalat que, en els últims anys, els festivals de música s'han fet un buit important com a producte turístic; d'una banda per l'important volum de gent que mobilitzen i l'impacte econòmic que generen en la ciutat, i per un altre, per promocionar i posicionar el lloc que els acull.

En aquest sentit, la denominació del Montgorock Xàbia, a més del nom de la població, fa referència a un recurs turístic natural molt identificatiu de Xàbia. I baix aquesta marca s'ha obert una pàgina de facebook que ja compta amb més de 16.000 seguidors i llançat videos promocionals que han aconseguit més de 200.000 visualitzacions i que al costat dels caps de cartell mostren els nostres recursos de paisatge. També des de Joventut s'ha aprofitat el Festival per a donar a conèixer les bandes i artistes locals obrint un concurs que permet ara als guanyadors, Donant la Nota, actuar en un escenari i amb companys de cartell inimaginables en altres circumstàncies.

Per part de l'organització s'ha detallat el muntatge i logística que en pocs dies començarà a prendre forma en una parcel·la municipal de l'Avinguda Augusta. Dos escenaris, un ambient mariner, zona de food tracks i menjar autòcton, mercat ambulant artesà, zona de marxandatge i d'atraccions i sorpreses per a les fins a 4.000 persones que poden passar cada dia pel recinte.

De moment hi ha un 70% d'entrades venudes (el 54% de les vendes han sigut a la Comunitat, el 45% de la resta de l'estat i un 1% a nivell internacional) i ara s'espera repuntar en el públic local, per la qual cosa a partir de demà divendres les oficines de Turisme es convertiran en un punt de venda anticipada a l'igual de comerços col·laboradors com a Cactus Shop, bar Octopus, bar 4 Estacions (Pedreguer), DeniaMusic o Peter Rock.

El Montgorock Xàbia Festival se celebra els dies 20 i 21 de  maig i comptarà amb les actuacions de Loquillo, Quique González, Arizona Baby, La Pulquería, Muchachito, La M.O.D.A., Sexy Zebras, Els Zigarros, Los Perros del Booguie o Miss Octubre, entre uns altres.

Per a més informació, consultar la web www.montgorock.es