Els Serveis Socials de Xàbia tramiten 61 expedients dins del pla de pobresa energètica

10 may 2016 La Generalitat amplia el termini per a sol•licitar aquestes ajudes

La Conselleria d'Habitatge de la Generalitat Valenciana va aprovar a la fi de desembre un pla contra la pobresa energètica, una iniciativa de suport a les famílies a la qual l'Ajuntament de Xàbia es va adherir. Durant el període inicial de vigència d'aquesta línia d'ajudes, el departament  de Serveis Socials ha tramitat 61 expedients per a la seua inclusió en el Pla de Pobresa energètica. D'aquestes 61 famílies que necessitaven la prestació, 59 han sigut beneficiàries de l'abonament de factures pendents de consum d'electricitat i aigua, mentre que les altres dues famílies procedents de desnonaments han sigut beneficiàries de l'ajuda de lloguer.

La regidoria de Serveis Socials de Xàbia, dirigida per l'edil Pepa Gisbert,  ha avançat l'abonament de tots i cadascun dels rebuts dels beneficiaris d'aquest pla a les companyies subministradores i ha sol·licitat a la Conselleria d'Habitatge de la Generalitat Valenciana una subvenció d'11.030,65 euros, que cobrirà aproximadament el 80% del cost total del Pla.

En relació a aquest pla, des de Serveis Socials informen que encara que el termini per a sol·licitar la inclusió en el Pla de Pobresa Energètica s'havia establit inicialment fins al 29 d'abril, la Conselleria de Vivenda ha anunciat l'ampliació d'aquest pla fins al final de l’exercici econòmic d’enguany.