Turisme demana dues subvencions per a posar en valor el patrimoni cultural i monumental del Centre Històric de Xàbia i Duanes

10 may 2016

La regidoria de Turisme de Xàbia ha sol·licitat a la Agència Valenciana de Turisme, depenent de la Conselleria d'Economia, Turisme i Indústria, acollir-se a dues línies de subvencions per a posar en valor i difondre el patrimoni cultural i monumental de la vila. Una d'elles és per a renovar la il·luminació exterior de l'església-fortalesa de Sant Bartolomé, un edifici fortificat declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) que presideix el Centre Històric.

Tal com explica el responsable de Turisme, l'alcalde José Chulvi, s'ha presentat un projecte que ascendeix a 14.999 euros i que suposa substituir la il·luminació existent, amb més de 15 anys d'antiguitat i amb tecnologies obsoletes, per una altra tipus led, la qual cosa a més de donar un valor ornamental que potencie la bellesa d'elements exteriors de l'església com els arcs, la coberta, campanar o rellotge, permetrà reduir el consum i els costos de manteniment.

L'altra subvenció tramitada és per a un pla de senyalització direccional dels recursos patrimonials del Centre Històric i Duanes; una sèrie de panells verticals d'alumini retolats que senyalitzen edificis com l'Ajuntament, l'església, el museu, la biblioteca, la tourist info, l'antic fossar del segle XIV, el Mercat, la capella de Santa Ana, el riurau d’Arnauda, les muralles, el Convent o la Casa de Tena, a més d'ermites com el Popul o el Calvari i l'església del Loreto, la Casa del Cable, el port pesquer, la llotja, el barri mariner o el centre Social o poliesportiu en Duanes.

Aquesta senyalitica, composta per 24 panells, té un pressupost de 24.550 euros. Amb ella, assenyala Chulvi, es pretén donar una sèrie d'indicacions perquè als turistes els siga fàcil accedir a peu als monuments des dels pàrquings o principals avingudes, donant així la importància que mereix al bagatge cultural com a part de l'oferta turística de qualitat.