Xàbia programa un cicle de concerts amb el director i els alumnes destacats del millor màster de guitarra clàssica del món

09 may 2016

La regidoria de Cultura de Xàbia segueix apostant per oferir actuacions musicals de primer nivell. Amb la primavera s'estrena un nou cicle de concerts que tindran a la guitarra clàssica com a protagonista màxima i que arriben de la mà del màster de la Universitat d'Alacant, considerat com el millor del món tant pel nivell dels seus professors com dels seus 14 alumnes, seleccionats entre centenars de sol·licituds a nivell internacional.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha presentat el certamen acompanyat del director del màster, Nacho Rodés, i del professor de guitarra del Conservatori de Xàbia, Vicent Mut, qui va traslladar a l'Ajuntament l'interès dels seus alumnes per assistir a aquests concerts. Va ser açò el que va portar al propi Mut i a Cultura a contactar amb la Universitat d'Alacant per a veure les possibilitats d'acollir una extensió del màster, una invitació que va ser rebuda amb gran interès pels seus responsables, que van oferir traslladar alguns dels concerts.

El regidor de Cultura ha detallat que seran tres els recitals que es puguen gaudir a Xàbia; dos protagonitzats per alumnes, amb entrada gratuïta, i un tercer a càrrec del director, Nacho Rodes, amb entrada a 5 euros.

En el primer concert, la vesprada del dijous 12 de maig (20’30 hores en la Casa de la Cultura), compartiran escenari dues grans promeses de la guitarra, Zhiyang Zhang (Xina) i Kyuhee Park (Korea). El segon serà el dijous 26 de maig (també a les 20’30 hores en la Casa de Cultura) i serà a força de formacions de duos o trios, mentre que l'últim serà el dijous 2 de juny (en mateix horari i escenari) a càrrec de Nacho Rodes, que s'ha mostrat encantat de tornar a tocar a Xàbia després de quasi 20 anys des de la seua única actuació, en el marc de Música a l’Estiu de 1998.

El guitarrista ha agraït la invitació de Xàbia, un municipi al que li té gran estima, a participar en aquest cicle i ha destacat la tradició i nivell del conservatori local, que actualment compta amb 20 estudiants de guitarra clàssica.