La Policia de Xàbia reprèn la vigilància des del mar gràcies a la cessió d'una embarcació confiscada pel jutjat

27 abr 2016

La Policia Local de Xàbia ha presentat una nova embarcació motora que emprarà des d'avui en el servei de vigilància marítima. La barca, de sis metres d'eslora, ha sigut cedida amb ús provisional pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Dénia, en una gestió del seu titular, Javier Reyes, que permet donar-li un ús a favor de la societat a equipaments decomissats a delinqüents. En aquest cas, la motora procedeix d'una operació per blanqueig de capitals.

Tant l'alcalde, José Chulvi, com la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, han agraït al jutge degà  la col·laboració que ha permès a la Policia disposar de recursos per a la vigilància en el mar (l'any passat també va facilitar la cessió d'una moto aquàtica) amb un cost mínim, ja que solament és necessària una xicoteta inversió per a posar-la a punt i retolar-la amb els distintius policials.

L'embarcació, que tindrà base en el Club Nàutic, serà utilitzada per a reforçar la seguretat en les platges, tant per a controlar que altres embarcacions franquegen la zona de boies o fondegen en punts no habilitats, com per a imprimir major autoritat a les instruccions que llancen els socorristes. També permetrà una bona supervisió de les zones protegides, com les sis micro reserves litorals i la reserva marina del Cap de Sant Antoni, i sobretot, per a evitar pesca furtiva, una pràctica amb la que l’Ajuntament manté una lluita oberta.

I és que com ha recordat l'alcalde, Xàbia disposa de  25 quilòmetres de costa, per la qual cosa aquest tipus de mitjans són molt bé rebuts per la seua utilitat al hora de protegir-la i reduir els problemes de seguretat.