Xàbia canalitzarà a través de tallers la participació ciutadana necessària per a confeccionar la seua estratègia EDUSI

26 abr 2016

L'Ajuntament de Xàbia va realitzar ahir la primera acció pública encaminada a canalitzar la participació ciutadana en la confecció de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), un projecte amb el qual optarà a una línia de finançament de fins a 5 milions d'euros a través dels fons europeus Feder.

La presentació de Fent Xàbia, a la qual va assistir l'alcalde, José Chulvi, i diversos regidors del Consistori, va ser a càrrec de l'equip consultor, format per professionals vinculats a la Universitat de València,  i que van explicar a grans trets què és aquest projecte que te per objectiu fonamental millorar la qualitat de vida de les ciutats d'una forma integrada (des de la cohesió social i la lluita contra la pobresa fins al foment de l'eficiència energètica i la sostenibilitat mediambiental).

L'essencial en aquest pla és definir les febleses i fortaleses del municipi, traduir-les en accions i prioritzar-les, per a així poder planificar l'estratègia de futur. I per a açò, a més de la informació recopilada del propi Ajuntament és vital la implicació dels actors socials i el teixit associatiu, per la qual cosa s'han preparat dos tallers des dels quals es canalitzarà les seues opinions i idees. El primer és el dissabte 7 de maig i el segon el 28 de maig, també dissabte, en la Casa de Tena (carrer Major). Estan oberts a tots els que es vulguen involucrar, així com el correu electrònic atencio@fentxabia.com , que s'ha obert per a facilitar la participació directa via internet.

També s'ha disposat la web www.fentxabia.com en la qual s'acostarà que és l'estratègia Edusi i s'allotjarà uns formularis participatius perquè es puguen emplenar des de casa. I per als qui prefereixen fer-ho físicament, també els tindran a la seua disposició en la Casa de Cultura.