La regidoria d'Esports i la AFX convoquen el concurs “L’Esport a Xàbia en imatges”

22 abr 2016 Els participants poden presentar fins a l'1 de novembre un màxim de 3 imatges que plasmen qualsevol pràctica esportiva realitzada en la vila

La regidoria d'Esports i l'Agrupació Fotogràfica de Xàbia (AFX) s'uneixen per a convocar un nou concurs fotogràfic temàtic amb la finalitat de fomentar la fotografia i ressaltar el valor la població com a destinació turística esportiva.

Es tracta de “L’Esport a Xàbia en imatges”, un certamen obert a fotògrafs amateurs i professionals disposats a plasmar qualsevol pràctica esportiva realitzada a Xàbia, tant en el marc de les nombroses competicions que s'organitzen al llarg de l'any com un simple entrenament o joc. “Esport en el sentit ampli”, han assenyalat des de l’organització.

El regidor Vicent Colomer ha manifestat que una imatge val més que mil paraules i que a través de la fotografia es pot captar i transmetre perfectament totes les emocions i sensacions d'una persona que practica esport. És per açò que han pensat que és un bon canal per a fomentar l'esport i al mateix temps mostrar les moltes possibilitats que hi ha a Xàbia per a realitzar activitats saludables.

El president de la AFX, Juanjo Mayor, ha avançat a grans trets les bases, explicant que hi ha un termini ampli per a presentar un màxim de 3 es fotografies a concurs (fins a l'1 de novembre) amb el que es multipliquen les possibilitats de captar imatges en diferents èpoques de l'any, en exterior o interior. Els treballs, a color o blanc i negre, han de presentar-se en format digital al correu afxabia@gmail.com amb una mesura mínima de 1000 píxels en el seu costat major.

El jurat, compost exclusivament per persones relacionades amb el món de la fotografia, triarà les 30 millors imatges per a muntar una exposició en una de les sales municipals, així com les 4 premiades (hi haurà tres premis de 300, 200 i 100 euros en categoria general i un altre de 100 euros per al millor autor local.

Les fotografies descartades es retornaran als seus autors i les seleccionades, a més de para l'exposició, podran ser utilitzades per la regidoria d'Esports per a promocionar els actes esportius.