Xàbia prepara la setmana de la convivència escolar

22 abr 2016

La regidora de Seguretat Ciutadana i Serveis Socials, Pepa Gisbert, i la responsable municipal d'Educació i Igualtat, Montse Villaverde, s'han reunit aquesta setmana amb els tutors dels col·legis de Xàbia, l'intendent cap de la Policia, José Antonio Monfort, i les responsables del projecte “Xàbia Conviu” amb la finalitat d'extraure les primeres conclusions del desenvolupament d'aquest programa de convivència escolar.

La trobada també va servir per a començar a organitzar la fase final d'aquesta experiència, pionera a la Comunitat Valenciana, que es plasmarà en una setmana de la convivència per a acomiadar el curs i en una recopilació dels treballs que estan realitzant els 225 alumnes de 5º curs de Primària que participen en el programa.

Després de dos mesos de treball intensiu, aquests xiquets i xiquetes d'11 anys han debatut, treballat i reflexionat sobre les emocions i els conflictes que solen sorgir en l'àmbit escolar. D'aquesta forma, conceptes com a “Convivència”, “Respecte”, “Resolució pacífica de conflictes”, “Emocions”, “Autocontrol”, “Empatia”, “Violència”, “Bullying” i “Agent Tutor” ja no els són desconeguts.

Ells a més són els protagonistes i responsables d'una campanya de comunicació que ja estan preparant amb molta il·lusió i una desbordant creativitat perquè arribe a la resta de la comunitat educativa.

Des dels centres escolars s'ha traslladat a la Policia Local la seua felicitació i la dels alumnes implicats per prendre la iniciativa i desenvolupar aquest programa de conscienciació. De fet, la regidora d'Educació ha assenyalat que la comunitat escolar recolza completament el projecte i ha ressaltat que, d'aquesta forma es conjuminaran esforços i el resultat serà encara més interessant, eficaç i visible.