Els escolars de Xàbia participen en una campanya de salut visual

21 abr 2016

L'associació Visión y Vida està desenvolupant aquests dies a Xàbia la campanya de prevenció i conscienciació en salut visual “Veure per a Aprendre”. Es tracta d'una revisió gratuïta de la vista per als escolars d'entre 6 i 12 anys que ho desitgen, que servirà per a recopilar dades per al primer estudi d'àmbit estatal sobre la salut visual infantil.
Des de la regidoria d'Educació s'ha recolzat aquesta campanya que es perllongarà fins al 31 de maig en els centres i que pretén conscienciar als pares, famílies i professors de la importància de cuidar la salut visual dels més xicotets, ja que hi ha estudis que demostren que un de cada tres casos de fracàs escolar està associat a una mala visió i que a dia d'avui, el 50% dels xiquets que hauria de portar equipaments òptics no ho fa per desconeixement dels seus pares.
La campanya està acompanyada d'un gràfic que reflecteix els principals signes i símptomes que poden servir per a detectar quan un xiquet pot tenir un problema visual que interferiria en el seu aprenentatge.