Xàbia estrena una nova ruta turística nocturna que inclou balls tradicionals

21 abr 2016 Es tracta d'un itinerari costumista sobre l'època daurada de la pansa

El departament de Turisme de Xàbia va estrenar anit una nova turística de caràcter temàtic. Es tracta de “La vila nocturna. Vivències del segle XIX”, un recorregut de nit pel Centre Històric que incorpora balls tradicionals i efectes sonors.

La intenció és recordar l'època daurada de la pansa, coneixent l'arquitectura de les cases senyorials que va alçar la burgesia enriquida amb el seu comerç, amb exemples com la casa Bolufer, l'actual museu o la casa de Tena, així com escenaris claus per a la producció d'aquest benvolgut fruit com és el riurau.

L'estrena va ser en llengua alemanya amb gran èxit de participació, ja que més de 25 espectadors van seguir les explicacions del guia, intercalades amb balls del Grup de Danses Portitxol, la qual cosa també els va permetre conèixer el vestuari de l'època.

Un altre efecte que els va portar al segle XIX va ser la reproducció dels diferents tocs de campanes, que servien per a avisar a la població de les morts, la festa o el perill.

L'estrena d'aquesta ruta costumista en anglès serà el 25 de maig, mentre que el debut en castellà serà el 27 de juny.

Aquesta ruta nocturna, així com les de senderisme, gastronòmiques o teatralizades que s'ofereixen cada cap de setmana des de principis d'abril, és un dels recursos que proposa Turisme, regidoria que dirigeix José Chulvi, per a desestacionalizar. També a partir de maig arrancarà l'altra ruta nocturna, “Els Secrets de la Xàbia Medieval” que l'any passat va recollir un gran èxit.

Per a més informació, inscripcions o reserves especials per a grups, els interessats poden passar-se per les oficines de Turisme o cridar als telèfons 965794356 o 965790736