L'Ajuntament de Xàbia treballa en una estratègia de desenvolupament sostenible per a optar a una subvenció europea

19 abr 2016 El proper dilluns, 25 d'abril, hi ha una reunió informativa pública per a buscar la participació ciutadana

L'Ajuntament de Xàbia ha començat a treballar el procés participatiu per a desenvolupar l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), un projecte que el seu objectiu fonamental és millorar la qualitat de vida de les ciutats d'una forma integrada (des de la cohesió social i la lluita contra la pobresa fins al foment de l'eficiència energètica i la sostenibilitat mediambiental).
Xàbia vol optar a la línia de finançament EDUSI que els fons europeus FEDER atorgaran als projectes que resulten seleccionats en una pròxima convocatòria i des del Consistori s'ha començat a buscar la manera de canalitzar l'opinió i idees dels actors socials i el teixit associatiu de cara a l'elaboració d'un projecte local, batejat com “Fent Xàbia”.
Les regidories de Foment Econòmic, Participació Ciutadana, Noves Tecnologies, Urbanisme i Serveis Socials han format un equip motor juntament amb els tècnics que assessoren a l'Ajuntament en tot el procés d'elaboració del projecte. El primer és coordinar un sistema que implique als ciutadans, ja que involucrar-los és essencial per a marcar quin tipus de ciutat és la que es demanda.
Dins d'aquesta campanya de mobilització a la participació, el proper dilluns 25 d'abril hi haurà una reunió informativa oberta al públic per a explicar aquest projecte i demanar la seua cooperació. La cita és a les 20 hores en la sala de reunions del Museu Soler Blasco.
També hi ha previstos al llarg del mes de maig dos tallers oberts en generals i als que es convidarà a determinats col·lectius que es desenvoluparan en la Casa de Tena. La intenció és triar els projectes que siguen prioritaris per a la ciutadania i incloure'ls en el projecte que presentarà el municipi a la subvenció europea.
Segons han explicat els impulsors de l'estratègia EDUSI a Xàbia, aquesta és una oportunitat per a seguir avançant cap a un model de ciutat intel·ligent, sostenible i integradora. Per a açò és necessari coordinar els treballs de diferents àrees de l'Ajuntament, fent que sumen forces i es complementen; tenir en compte tots els elements que caracteritzen al municipi, posant en valor la diversitat i les oportunitats existents en la ciutat, i afrontant també nous reptes.