Xàbia Folk es presenta divendres que ve amb un concert de Javier Bergia i Begoña Olavide

15 abr 2016

El Xàbia Folk arriba enguany carregat de novetats. La primera d'elles, la seua presentació, que s'ha plantejat acompanyada d'un primer concert a manera d'aperitiu musical, a càrrec de Javier Bergia i Begoña Olavide.
L'actuació, el divendres 22 d'abril a les 21’30 hores i en la Casa de Cultura, és de caràcter gratuït i servirà de teló de fons perquè el regidor de Qultura, Quico Moragues, avance les novetats que enguany viurà el festival (del 6 al 8 de maig), que es trasllada al Riurau d’Arnauda i a més de comptar amb intèrprets de primera línia estarà amanit amb activitats que reivindiquen la cultura popular
Moragues ha animat a tots els aficionats a la música folk i d'arrels a que no es perden l'actuació de Bergia i Olavide, que presentaran el seu treball “Cantant als poetes d'un temps a ara”. Aquest muntatge és el resultat d'una extraordinària trobada fruit d'una llarga amistat entre dos prolífics autors i intèrprets de contrastada trajectòria. Proposen un repertori conjunt per a saltiri (un instrument medieval de corda premuda que encara es conserva en la música tradicional dels Pirineus), guitarra i veus que inclou cançons amb música original dels dos músics i textos de grans poetes espanyols com Gonzalo de Berceo, Quevedo, Calderón de la Barca, Antonio Machado o Luis Cernuda.