Cloenda de l’Escola de Pares de l’IES Antoni Llidó de Xàbia

15 abr 2016

L'Escola de Pares de l'IES Antoni Llidó de Xàbia va cloure dijous a la nit el cicle de conferències de la quarta edició que ha dut a terme al llarg d'aquestos darrers sis mesos.

Josep Vanyó i Tudela, professor de Valencià de l'IES Professor Broseta de Banyeres de Mariola que compta amb una llarga trajectòria dedicada als diferents vessants vinculats al camp de l'educació, va delectar a tots els assistents amb un monòleg sobre els límits de l'adolescència amb dosis d'humor.

A aquesta cloenda van assistir diferents representants del món polític i educatiu que donen suport a aquests tipus d'activitats tan fructíferes per al col·lectiu de pares i mares dels diferents centres educatius. Entre els assistents cal esmentar José Chulvi, alcalde de Xàbia; Josep Lluís Ribes Ros, Subdirector General d'Innovació, Avaluació i Qualitat Educativa; Toni Vaquer, Cap del Servei Territorial d'Educació d'Alacant; Raquel Vicedo, Alcaldessa d'Alfafara; Montse Villaverde, Regidora d'Educació i Vicent Chorro, Director de l'IES Antoni Llidó.

Amb “Els límits de l'adolescència: monòleg en clau d'humor sobre pares i fills”, Josep Vanyó va fer reflexionar sobre una etapa vital complexa dels  fills i filles i que, a sovint, fa traure de polleguera, tant als progenitors, com al professorat. En aquesta etapa de transició entre la infància i l'edat adulta, el jovent consolida actituds i reivindica autonomia d'actuació. Tant xics com xiques volen afermar la seua personalitat i solen fer-ho per oposició als adults que els envolten. Malauradament, aquest fet comporta situacions conflictives, a casa i als centres educatius,i moltes preocupacions als pares, mares i als docents. És cert que els pares viatgen per una senda de gust agredolç, amb totes les penes i alegries que comporta criar. I com ben bé va explicar Vanyó “L'adolescència, com la pallola, s'ha de passar i que no ens manquen la paciència i l'humor a l'hora d'afrontar-la”.