Xàbia acull una jornada formativa per a voluntaris en cooperació de projectes internacionals impulsada pel Rotary

14 abr 2016

El Club Rotary, en col·laboració amb la regidoria de Serveis Socials, ha organitzat per al dissabte 23 d'abril la II jornada formativa per a voluntaris en cooperació de projectes internacionals. La reunió, que se celebrarà en les instal·lacions de l'institut Antoni Llidó, oferirà taules i ponències durant tot el dia.
Tal com explica l'impulsor de la iniciativa, el doctor Luis Santos, la seua finalitat és preparar a aquelles persones que prenen la decisió de dedicar part del seu temps i esforç a col·laborar en programes humanitaris i de desenvolupament en l'àmbit internacional. La jornada no pretén una formació tècnica en temes professionals sinó preparar als futurs voluntaris en temes generals per a evitar que la seua experiència somiada es convertisca en una vivència frustrant i / o perillosa.
Per a poder participar és imprescindible inscriure's (gratuïtament) en el correu
luissantos51@gmail.com, tant per temes de logística com perquè els assistents rebran un diploma i certificat d'assistència.
Al llarg de la jornada hi haurà un espai perquè es puguen presentar ONGs com a Creu Roja, Fontilles, Metges del Món, Missions mèdiques Espanya, Oficina d'Acció Solidària i Cooperació de la Universitat Autònoma de Madrid, el propi Rotary internacional, Vissió Sense Fronteres o Tatu Proyect, entre unes altres.
Entre els temes a tractar estarà la cooperació i les ONGs, així com les fórmules per a detectar organitzacions fraudulentes; com plantejar un projecte o eixida a la cooperació, mesures de seguretat o la sostenibilitat dels projectes.
Des de la regidoria de Serveis Socials que dirigeix Pepa Gisbert s'ha volgut mostrar el suport a aquesta iniciativa, en la qual l'Ajuntament col·laborarà de forma activa.