La Policia Local de Xàbia intensificarà la localització i denúncia de parcel•les i camps abandonats per a evitar risc d'incendis

08 abr 2016

Des que l'any passat va entrar en vigor a Xàbia la nova ordenança de convivència i seguretat ciutadana s'ha fet una crida contínua a la població perquè no abandone el manteniment de les parcel·les urbanes ni terrenys rústics de les seues propietat i perquè, en el cas que estiguen en mal estat, les netejaren al més prompte possible.
A través de la prevenció i sense arribar a la sanció es pretenia aconseguir una millor imatge global de la població, evitar molèsties als veïns per mosquits i rosegadors i en els casos més greus reduir el risc d'incendis. L'Ajuntament, amb voluntat de donar exemple, ha netejat tots els terrenys de propietat municipal. També s'ha fet un esforç per localitzar als responsables de les zones més conflictives, moltes d’ellss baix propietat de promotores que han fet fallida, d'embargaments bancaris o objecte d'herències sense resoldre.
No obstant açò, des de l'Administració Local s'assumeix que, després d'un any de campanya, aquest sistema no ha donat els resultats esperats, ja que malgrat iniciar més de 200 expedients per aquesta causa solament una minoria (23 propietaris) ha netejat els seus terrenys. És per açò que, a partir d'ara, la Policia Local inspeccionarà totes les parcel·les que es troben en males condicions procedint a la seua denúncia immediata alhora que requerirà al seu propietari la neteja de la mateixa. En cas de no acatar l'ordre es posarà una altra denúncia per negativa a complir requeriment.
Aquesta decisió s'ha comunicat ja als representants de l'associació local d'agricultors en una reunió a la qual van assistir l'alcalde, José Chulvi, l'edil d'Agricultura, Tere Bisquert, i l'intendent cap de la Policia, José Antonio Monfort. Ara s’encetarà una campanya d’informació adreçada a la població en general.
I és que com assenyalen des del Consistori, són molts els recursos que s'estan destinant a la prevenció d'incendis en unes zones que si estigueren netes no suposarien cap risc i que en estar a més envoltades d'habitatges en molts casos fan que qualsevol xicotet foc siga un perill per als veïns.
Les xifres demostren que aquesta desatenció de les propietats sense construir està darrere de molts dels incendis registrats en l'últim any. De fet, més del 51% dels focs patits en terme municipal en 2015 i el 41% dels quals portem en 2016 s'han originat en parcel·les brutes o camps erms.