L'Ajuntament de Xàbia trau a licitació el servei de vigilància per a les platges

06 abr 2016 La contracta, per dues temporades, té un pressupost anual d'eixida de 354.995 euros

L'Ajuntament de Xàbia ha tret a licitació el servei d'assistència, salvament, socorrisme i transport sanitari terrestre en les platges de Xàbia i el seu entorn per a ús segur dels usuaris. Es tracta d'una contracta per dues temporades, prorrogable pel ple fins a dos més, i té un pressupost d'eixida de 354.995,58 euros per any.
Les proposicions poden presentar-se en el registre de l'Ajuntament (Oficina d'Atenció al Ciutadà) durant 15 dies naturals a partir de demà, 7 d'abril.
L'àmbit d'actuació del servei se circumscriu a tota la línia de costa de Xàbia, dotant amb mòdul de primers auxilis a les platges de la Grava, Primer Muntanyar, Arenal i punt accessible, Portitxol i Granadella, mentre que la resta del litoral també haurà d'estar cobert quant a vigilància aquàtica, prevenció i rescat.
Les propostes de licitació, a més del preu oferit, han d'incloure un projecte de prestació de servei, on s'indique la seua organització en cada platja quant a mitjans humans, materials, equipaments, així com les millores respecte al que marquen els plecs bàsics. Aquests assenyalen que el servei es prestarà a Setmana Santa i de l'1 de juny al 30 de setembre, en horari ininterromput des de les 10 a 20 hores en l'Arenal i d'11 a les 19 hores en la resta de les platges. Una vegada conclosa la temporada estival, l'adjudicatari s'encarregarà de netejar, repassar i preparar els equips i materials per a la seua hibernada, tant siguen de la pròpia empresa com de l'Ajuntament; la realització d'inventaris, informes i memòries que siguen requerides, així com proposades de millores en el servei.
Les funcions a realitzar són la vigilància de la zona de bany, socorrisme i salvament de persones i observació de l'entorn ambiental, garantir la primera atenció sanitària, la cerca de persones desaparegudes, facilitar informació sobre els recursos disponibles i estat de la mar i normes d'utilització dels artefactes flotants, col·laborar en la presa de bany als discapacitats, vetlar per la conservació dels senyals i del material destinat a la prevenció d'accidents, vigilància, salvament, socors i transport al centre sanitari d'accidentats, informar a les embarcacions a motor i als titulars de les concessions de les prohibicions i les condicions d'entrada i eixida pels carrers especialment senyalitzats a aquest efecte, col·laborar en les labors d'informació en prevenció a fi de mantenir la zona destinada al bany totalment buida per als banyistes, senyalitzar la zona de bany d'acord amb la classificació establida, modificant aquesta quan les circumstàncies ho aconsellen i en general col·laborar amb la Policia i Serveis Municipals, per a evitar tota classe d'activitat que resulte perillosa per als usuaris.
Els plecs complets poden consultar-se en la web municipal www.ajxabia.com i en el departament de contractació de l'Ajuntament (plaça de l'Església).