La comissió de Fogueres de Xàbia convoca un concurs de xarangues

06 abr 2016 La inscripció és fins el 8 de maig i el primer premi és per valor de 1.500 euros

La Comissió de Fogueres 2016, en col·laboració amb l'Ajuntament de Xàbia, organitza per primera vegada un concurs de xarangues que se celebrarà en el marc de les festes de Sant Joan.
Segons indiquen les bases aprovades per l'organització hi haurà un primer premi d'1.500 euros (500 euros directes més dues actuacions valorades en 500 euros cadascuna) i a totes les participants se'ls remunerarà amb 250 euros i se'ls contractarà una actuació per valor de 500 euros en les festes de 2017.
El concurs està obert a totes aquelles xarangues, ben consolidades o de nova formació, compostes per un mínim de 12 músics. L'organització realitzarà una selecció prèvia entre les sol·licituds rebudes que es basarà en el dossier que ha d'enviar cada xaranga, en el qual han d'explicar breument la història i trajectòria de l'agrupació, podent afegir fotos i/o enregistraments d'àudio o vídeo.
Quant a la mecànica del concurs, les xarangues convidades es donaran cita la vesprada del 23 de juny a les 18 hores en la Plaça de l'Església, d'on començaran la seua actuació per a, segons sorteig, realitzar una cercavila pel poble d'uns 10 minuts fins a la Plaça de la Constitució, on tindrà lloc el concurs.
Durant el concurs, cada xaranga es col·locarà en l'escenari i realitzarà la seua actuació final puntuable, que estarà composta per un pasdoble a la seua elecció, més un repertori lliure dirigit a un públic per a totes les edats. L'actuació serà de mínim 15 minuts i màxim 20 minuts d'actuació total.
El jurat valorarà tants els criteris musicals com la capacitat d'animació, originalitat del repertori i posada en escena.
Les xarangues interessades a participar poden inscriure's fins al 8 de maig ben directament en la regidoria de Festes de Xàbia (Casa de Cultura) o a través del correu electrònic comissiofogueresxabia@gmail.com