L'Ajuntament de Xàbia enceta 3 línies de “Pedibús” dins del projecte “Pas a Pas, camins escolars Xàbia”

05 abr 2016 Les rutes organitzades per a anar a peu al col•legi començaran el 8 d'abril i es perllongaran tots els divendres fins a final de curs

L'Ajuntament de Xàbia ha desenvolupat un “Pedibús” dins de les accions que s'estan duent a terme en el programa “Pas a Pas, camins escolars Xàbia”, un projecte de les regidories de Participació Ciutadana i Educació per a promoure que els escolars vagen al col·legi caminant.
A partir del dia 8 d'abril, tots els divendres, s'engega el Pedibús de Pas a Pas amb el qual els xiquets i xiquetes dels col·legis Graüll, María Inmaculada, Vicente Tena i Trenc d’Alba podran gaudir d'anar al col·le caminant i en companyia de pares, mares i voluntaris que ajudaran perquè el camí siga segur.
La línia 1, CEIP Graüll-Vicente Tena, ix a les 8:30 a. m. des de la Plaça de la Marina Alta, té una parada en la Plaça de l'Església a les 8:40 i arriba als centres escolars a les 8:50.
La línia 2, CEIP Trenc d’Alba, ix a les 8:30 des de la Plaça Reina Sofia, té una parada a les 8:40 en la jardineria Palomar i arriba al col·legi a les 8:50.
La línia 3, María Inmaculada, ix a les 8:30 de la Plaça del Convent, té una parada a les 8:40 en la Plaça de l'Església i arriba al col·legi a les 8:50.
S'han engegat aquestes tres línies, però s'ha previst el desenvolupament de dos més en el CEIP L’Arenal i el CEIP El Port per al pròxim curs.
Per a l'engegada i manteniment de les línies de Pedibús, es necessita la col·laboració de pares, mares i voluntaris que vulguen acompanyar als xiquets durant el camí, perquè aquest siga més segur. La web www.pasapasxabia.com arreplega tota la informació del projecte, així com les diferents vies de contacte amb l'organització del Pedibús.
“Pas a Pas, camins escolars Xàbia”, és una fórmula impulsada des de l'Administració Local per a recuperar el costum d'anar caminant al col·legi, una rutina més segura que anar amb cotxe i més beneficiosa per a la formació dels xiquets. Aquests nous hàbits de mobilitat milloren la seua autonomia personal i proporcionen un moment mes per a relacionar-se amb els amics i companys de viatge. I tot açò al llarg d'un camí que reuneix les condicions vials i ambientals adequades per al desplaçament dels escolars, i per tant, de tota la ciutadania.
El programa cerca la reducció del nombre de vehicles privats que diàriament s'aglomeren en els voltants dels col·legis amb la millora ambiental i de seguretat per als escolars que açò suposa. Es tracta d'una manera d'anar al col·legi que s'ha recuperat en moltes ciutats del món com Nova York, Quebec, Londres, Zaragoza o Còrdova.
“Pas a pas, camins escolars Xàbia” és un projecte participatiu que ha sigut coordinat per diferents àrees de l'Ajuntament, i en el qual ha col·laborat tota la comunitat educativa durant l'últim any. Des del disseny de la imatge corporativa fins a les solucions tècniques han sigut participades pels xiquets, els pares i mares, els mestres i els tècnics.