La Policia Local i la Guàrdia Civil sorprenen a dos pescadors furtius a Xàbia

30 mar 2016

Fa una setmana, els comandaments de la Policia Local de Xàbia i de la Guàrdia Civil en el municipi acordaven vigilar el litoral de forma coordinada i conjunta per a lluitar contra la pesca furtiva. Aquesta suma de forces ha permès que aquesta matinada un equip format per tots dos cossos haja pogut sorprendre a dos pescadors furtius en la platja de la Barraca, en el Portitxol. En una de les rondes de vigilància s'ha localitzat un cotxe aparcat en la platja a altes hores de la nit pel que s'ha esperat al fet que tornaren els seus ocupants i passades les dues de la matinada se'ls ha caçat quan eixien d'una immersió nocturna carregats de peix. Els furtius, dos veïns de Múrcia, portaven més de 15 quilos de peix entre sèpies, llobarros, sargs, daurades o dentons, d’ entre altres.
Com a marca el protocol en aquests casos, la Policia ha interposat una denúncia administrativa davant la Conselleria de Medi ambient contra els dos furtius, als quals se'ls ha confiscat els útils de pesca, neoprens i tot el gènere, que s'ha lliurat a una entitat benèfica (en el cas d'avui a l'Asil Germans Cholbi).
Com ja es va informar recentment, l'Ajuntament de Xàbia està disposat a posar tots els mitjans per a lluitar contra la pesca furtiva, tant a nivell de vigilància (amb la coordinació de Policia Local i Guàrdia Civil i la col·laboració de Clubs de busseig) com a atallar la seua venda il·legal amb el control de restaurants, als quals se'ls ha demanat col·laboració i responsabilitat.