El Consell Valencià de Cultura celebra el seu pròxim ple a Xàbia

23 mar 2016

El Consell Valencià de Cultura celebrarà el seu pròxim ple a Xàbia. Serà el proper dimarts, 29 de març, pel matí. En la sessió els consellers tractaren diversos assumptes ordinaris i també aproparan als assistents algunes de les actuacions més importants que han portat a terme en els últims temps, com la declaració com BIC de l'entorn de l’Albufera o un treball sobre els baix relleus de la II República a València.
En el ple també intervindrà l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, qui farà un resum de la programació cultural que s'ofereix en el municipi al llarg de l'any i presentarà diversos projectes per a posar en valor i protegir infraestructures i aspectes culturals de Xàbia i la Marina Alta per als quals ajudaria comptar amb el suport del CVC.
Tal com explica el regidor de Cultura, Quico Moragues, després del ple els membres del CVC podran visitar el Museu Soler Blasco i la seu de la Fundació Cultural Cirne, situada en una de les cases alçades per la burguesia pansera.
El Consell Valencià de Cultura, presidit pel científic Santiago Grisolía, és una institució consultiva i assessora de la Generalitat Valenciana en les matèries específiques referents a la cultura valenciana i que té com a missió vetlar per la defensa i la promoció dels valors lingüístics i culturals de la Comunitat. Actua per mitjà d'informes i dictàmens (sol·licitats per les administracions) i d'informes no sol·licitats elevats en forma de recomanacions, tots ells elaborats per les seues comissions informatives permanents o per ponències puntuals i aprovats i assumits col·legiadament pel ple de la institució. L'acció pública del Consell Valencià de Cultura es concreta, a més, en l'organització de jornades d'estudi de diversos aspectes de la cultura valenciana, i en les seues publicacions divulgatives o d'ajuda a la investigació.

D’entre els membres del Consell que assistiran estan Santiago Grisolía, Ricardo Bellveser, Consuelo Císcar, Manuel Ángel Conejero, Vicente Farnós, Jesús Huguet, Ximo Tébar, Vicente Ferrero, Enrique García Asensio, Josefa Frau, Soledad Gimenez, Vicente González, Glòria Marcos, Enric Lluch, Vicente Muñoz, José María Lozano, Luis Prades, Ramón Roselló, Francisco Pérez Puche i Ximo Tébar.