El Cívic Punt de Xàbia impulsa diàlegs interculturals entre dones

17 mar 2016 El dilluns 21 de març serà el primer d'aquestes trobades que volen tractar temes universals des d'una perspectiva multicultural

Els departaments d'Igualtat i de Serveis Socials han programat una sèrie de diàlegs interculturals entre dones en el Civic Punt, l'oficina de dinamització social de l'Ajuntament de Xàbia en l'Arenal.
Aquestes trobades  impulsades per l'Agència Agencia de Mediació, Integració i la Convivència Social (Amics) comencen la setmana vinent (el dilluns 21 de març) als matins, de 10 a 12 hores, i es perllongaran fins a maig, una vegada al mes. Les converses, que compten amb la col·laboració del Centre de Salut, estaran guiades en cada ocasió per diferents professionals. Així la primera setmana seran Eugenia Bolufer, psicòloga de l'àrea d'Igualtat, i Paula Ivars, tècnica d'Interculturalitat les qui animen el diàleg, mentre que el dilluns 11 d'abril serà Mari Carmen Sánchez Ruano (sexòloga), el dilluns 18 d'abril Ana Vico Raval (matrona) i el dilluns 30 de maig Mónica Bonora (pediatra).
Aquestes professionals tractaran que en els diàlegs s'aborde de forma participativa i des de la perspectiva multicultural temes importants com els fluxos migratoris femenins, la violència contra les dones, l'ocupació domèstica, l'apoderament, el procés migratori, la sexualitat o les relacions entre dones i la maternitat.
“En definitiva, temes universals que travessen la nostra construcció com a dones, encara quan adopten algunes peculiaritats pròpies de cada cultura” assenyalen des de l'organització.
Aquesta nova iniciativa se suma a les activitats que l'Ajuntament de Xàbia realitza en el Civic Punt per a millorar la integració en l'Arenal. Així, des de 2013 es manté un taller de suport a dones de diferents nacionalitats residents en el barri amb l'objectiu d'afavorir la seua inserció i autonomia mitjançant el coneixement de l'idioma. Aquests tallers són els matins dels dimecres, de 9’30 a 11’30 hores i té entre les seues usuàries a dones originàries de Nepal, Índia, el Marroc, Xina, Pakistan, Filipines o Senegal, d’entre altres.