La Cursa de la Dona de Xàbia serà el 10 d'abril

17 mar 2016 Aquesta carrera no competitiva destina la seua recaptació enguany a recolzar el treball comarcal en suport a les malalties mentals

La Cursa No Competitiva del Dia de la Dona arriba a Xàbia a la seua vuitena edició com un dels esdeveniments esportius més emblemàtics de l'any. Aquesta cita que conjumina l'esport, la conscienciació social i les finalitats solidàries compta amb una gran acceptació des dels seus inicis, ha assenyalat la regidora d'Igualtat, Montse Villaverde, i demostra la força de les dones del municipi.
Entre els canvis d'enguany està la data de la Cursa, que tancarà les activitats commemoratives pel Dia de la Dóna i se celebrarà el diumenge 10 d'abril. I és que, com ha assenyalat la representant de les dones del club, Pepa Buigues, enguany ha estat complicat quadrar una data en la qual no hi haja altres carreres i no coincidisca amb falles o pasqua, per la qual cosa finalment s'ha retardat fins a abril.
Per açò, ha demanat puntualitat a les participants, ja que per a evitar la calor serà a les 10 en punt quan es donarà l'eixida des del pati del col·legi Graüll perquè les corredores i caminantes comencen a recórrer els 5 quilòmetres d'itinerari.
Un altre dels canvis d'enguany és la destinació de la recaptació de la cursa, que des dels seus inicis s'havia dedicat a la lluita contra el càncer. “Tots els anys rebem peticions de moltes associacions que fan un gran treball a Xàbia i en la comarca i que també necessiten ajuda” ha reconegut Pepa Buigues.
Tenint en compte que la fi principal d'aquest esdeveniment és fomentar l'esport entre les dones i ajudar a qui més ho necessita, el Llebeig va decidir que les inscripcions de la carrera enguany seran per al col·legi d'educació Raquel Payá de Dénia, al que acudeixen molts xiquets de Xàbia amb necessitats especials, i l'associació comarcal Amadem, que realitza un gran suport a les famílies de persones que pateixen alguna malaltia mental.
Les inscripcions, que són a 5 euros, es realitzaran íntegrament per internet en la web
www.somesport.com i estaran obertes fins que es complete el contingent d'1.100 participants o fins al dimecres abans de la carrera. Des del Club estan gestionant que un dia es desplace gent de Somesport a la Casa de Cultura per a ajudar amb les inscripcions a aquelles dones que no tenen internet. És a l'hora de registrar-se quan es triarà la talla de la samarreta commemorativa, que enguany és blava i compta amb un dibuix dissenyat per José Antonio Crisóstomo. Aquestes es lliuraran la vesprada del divendres previ a la carrera.
Des de l'organització han puntualitzat que en la carrera solament podran inscriure's dones (els homes poden participar com a acompanyants i col·laborar amb les causes solidàries fent algun donatiu el mateix dia de la competició).
També han volgut agrair tota la col·laboració que reben en l'organització d'aquest esdeveniment i el paper d'agrupacions musicals com la Banda de Música de Xàbia, Xirimitab’s o Xirimixanga que, de forma desinteressada, amenitzaran el recorregut de la cursa.