Amystis protagonitza el concert extraordinari de Divendres Sant a Xàbia

17 mar 2016 L'agrupació coral interpretarà la música que va acompanyar el funeral per la reina britànica Mary II

L'agrupació vocal Amystis protagonitza el concert extraordinari de Divendres Sant que cada any s'ofereix en l'església de Sant Bartolomé. Per a l'ocasió, aquest grup especialitzat en música barroca ha preparat el recital “Exèquies per una reina”, un programa que evocarà la cerimònia solemne amb la qual el poble britànic va donar el seu últim adéu a la reina Mary II, morta el 28 de desembre de 1694 a causa de la pigota contreta durant l'epidèmia que va assolar Londres.
Amb un repertori amb obres de Tomkins, Purcell, Morley o Tollet, Amystis estarà baix la direcció de José Duce Chenoll presenta una aproximació al que va haver de ser aquell festeig fúnebre, fent una xicoteta picada d'ullet escènica i estructurant el concert en tres parts: el trasllat del fèretre i la seua arribada a l'Abadia de Westminster, la celebració de l'ofici i la posterior sepultura del cos. Per a acostar-se més a la sonoritat de l'època, els músics estaran acompanyats per un quartet de ministrils amb rèpliques dels instruments que s'usaven en aquell temps en tota Europa, percussió i un òrgan positiu.

La entrada al concert te un preu de 10 euros i es pot comprar ja de forma anticipada en les oficines de Turisme de Xàbia.