La Fira d’Artesania combina oci i tradició durant aquesta Pasqua a Xàbia

15 mar 2016 Més de 80 parades ofereixen els seus productes del divendres sant al dilluns en el Centre Històric de la vila

L'associació comercial Xàbia Històrica i la regidoria de Foment Econòmic han presentat avui la Fira d’Artesania 2016, que com cada any protagonitza l'oferta d'oci en el municipi durant la Setmana Santa. La fira, que obrirà el Divendres Sant i estarà instal·lada en la Placeta del Convent, carrer Major i Plaça de Baix fins al dilluns de Pasqua, comptarà enguany amb més de 80 parades, de les quals 15 estan relacionades amb l'alimentació i tindran el seu propi espai en la Placeta del Convent, ha explicat el president dels comerciants, Simon Montague.
Entre les novetats d'enguany estarà també un altre atractiu relacionat amb la gastronomia, la Steeet Food en la Plaça Marina Alta (Correus), que durant el dissabte acollirà a tres foodtrucks (furgonetes de menjar ambulant) amb plats vegetarians i típics, ha assenyalat el regidor de comerç, Cesc Camprubi.
Com és habitual, la fira d'artesania tindrà com complement actuacions musicals (com les de grups folk com la Romàntica del Saladar o Rascanya o l'estrena d'un grup de blues d'alumnes del Conservatori), teatres, titelles i contacontes o tallers en els quals es podrà aprendre a plantar plantes, boixets o a elaborar coques. També tallers de ball com Lindy Hop, o mostres de balls tradicionals a càrrec del grup de Danses Portitxol.
A més, el matí del diumenge de pasqua nombroses associacions, penyes i col·lectius se sumen a aquesta fira amb els seus llocs de productes típics i aperitius que instal·laran en la Plaça de l'Església.
Com a complement cultural a aquest esdeveniment, el Museu Soler Blasco estarà obert el divendres, dissabte i diumenge en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores. També el Mercat Municipal tindrà un horari especial i obrirà els dies 25 divendres, 26 dissabte i dilluns 28 en horari de 8 a 14 hores.