Xàbia comença la reparació de la cúpula del Calvari

10 mar 2016

L'Ajuntament de Xàbia ha començat aquesta setmana les obres de rehabilitació de la cúpula del Calvari, una ermita que forma part del patrimoni de propietat municipal. Al llarg dels últims dies s'ha instal·lat un complex sistema de andamis que envolta l'edifici i al mateix temps deixa buida la façana principal per si es realitza algun esdeveniment.
L'obra, amb un pressupost proper als 75.000 euros, està sent executada per una empresa especialitzada en restauració d'edificis històrics i té un termini d'execució al voltant de quatre mesos. Avui l'alcalde, José Chulvi, ha visitat els treballs amb els quals s'espera solucionar definitivament el problema d'humitats que pateix la coberta de l'immoble, una situació que en els últims anys ha fet que la regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament haguera de reposar l'enguixat de la façana principal i pintar-la.
Ara, aprofitant l'obra, també es demolirà un xicotet mur adossat entre el Calvari i l'habitatge dels ermitans, perquè així siga possible envoltar l'edifici a peu.
L'ermita del Calvari, situada en la carrera a les Planas, està composta per una teulada a dues aigües, una nau central més alta i dues capelles laterals més baixes així com una cúpula sobre tambor de teula vidriada en color blau.