Xàbia arranca en Setmana Santa la temporada de rutes turístiques

09 mar 2016 Una excursió a la Olivera Mil•lenària, principal novetat de l’oferta d'enguany, que aconsegueix les 63 visites programades

El departament de Turisme de Xàbia ha avançat el calendari de rutes turístiques que oferirà al llarg d'enguany i que començarà aquesta Setmana Santa amb dues rutes teatralitzadas pel Centre Històric i una de senderisme per la plana, amb visita als molins de vent, la zona afectada per l'incendi del Montgó i els forns de calç recentment restaurats.
Són les primeres de les 63 visites turístiques que s'han preparat per a 2016, dividides en rutes teatralitzades, visites temàtiques com la històrica gastronòmica, pel barri mariner o les nocturnes pel Centre Històric (una pels escenaris de la vila medieval i una altra pels racons més representatius de l'històric segle XIX) i les de senderisme plus, que ofereixen una excussió combinada amb explicacions sobre botànica o història. En aquestes últimes s'incorpora com a novetat la visita a la Olivera Mil·lenària, un arbre monumental que es troba en la zona dels Valls. Es mantenen a més una ruta per les ermites de conquesta, una altra pel Cap Prim, la de la Plana i la molineria i la del Tangó i l'antic lloc de socors a mariners.
Les rutes comencen el Dijous i Divendres Sant a les 11 hores amb les teatralitzades “El Tresor de Xàbia” i el dissabte 2 d'abril (previ a Sant Vicent) amb la de senderisme als molins, que començarà a les 10 hores.
Per a més informació i inscripcions, els interessats han de passar-se o contactar amb les oficines de turisme (telèfons 965790736 o 965794356), ja que les rutes tenen contingent mínim i màxim d'assistents.
El calendari es manté ja durant tots els caps de setmana d'abril i maig, dins de les accions de desestacionalització del departament que dirigeix José Chulvi, i es reforcen de juny a setembre. Hi ha rutes en diversos idiomes i es poden concertar per a grups.
Més informació en
www.xabia.org