Xàbia commemora el Dia de la Dona mostrant el seu compromís de treballar per la igualtat

08 mar 2016 El divendres es representarà l'obra teatral feminista“Monòlegs de la Vagina”

L'Ajuntament de Xàbia ha commemorat avui el Dia Internacional de la Dona amb una concentració reivindicant la igualtat de gènere a nivell social, domèstic i laboral. La regidora Montse Villaverde ha llegit un manifest recordant l'enorme sacrifici de les primeres dones que van enarborar la bandera dels drets civils i polítics, treball i igualtat salarial i ha deixat clar el compromís de l'Ajuntament amb els drets de la dona.
Enguany l'acte organitzat per l'Ajuntament ha comptat amb la complicitat de desenes d'escolars dels col·legis Graüll i Vicente Tena, els qui han preparat una estructura plàstica baix el lema “Eres una peça clau en la igualtat”, i han col·laborat en la lectura del manifest i d'una sèrie de recomanacions per a la seua pròpia educació de forma igualitària.
La programació commemorativa pel Dia de la Dóna té aquesta setmana dues cites més a Xàbia. El dijous a la vesprada en el Centre Social hi ha un taller sobre noves masculinitats, des de les 18’30 a les 20’30 hores i el divendres 11 a les 20 hores en la Casa de la Cultura es representarà “Monòlegs de la vagina per a dos” una obra de teatre escrita en 1996 per la feminista Eve Ensler i que ha sigut traduïda a més de 45 idiomes i portada a l'escenari en quasi 120 països. La versió que es presentarà a Xàbia estarà interpretada per Inma Sancho i Ana Moral.