Amux visita les restes romanes de l'Arenal de Xàbia

02 mar 2016

L'associació Amics del Museu de Xàbia (AMUX) ha dedicat la primera caminada de la temporada del 2016 a conèixer la Sèquia de la Sénia i Saladar de Xàbia, ambdues prop de la platja de l'Arenal. Els afeccionats a la història van començar el recorregut visitant el Parador i els vestigis de l'antiga piscifactoria romana situada darrere de l'hotel, com funcionava i el tipus de peix que es capturava des dels primers temps. L'excursió va seguir al llarg de la costa per a veure els canals excavats en la pedra tosca per a dirigir l'aigua de mar als estanys de sal del Saladar, on la sal s'utilitzava per a conservar el peix capturat.
Amux va organitzar als 40 assistents a la visita en dos grups, un guiat pel director del Museu, Joaquim Bolufer, i un altre de parla anglesa que va seguir les explicacions de l'arqueòleg local Josep Castelló.
Des de l'associació recorden que la pertinença a AMUX està oberta a tothom i quota és de 10 euros a l'any. Els interessats poden trobar més informació sobre com unir-se a AMUX en el Museu Soler Blasco, en el cas antic a Xàbia o en línia en http://amuxabia.weebly.com/