Salut Pública programa a Xàbia una jornada tècnica per a planificar la lluita contra el mosquit tigre

02 mar 2016

El departament comarcal de Salut Pública ha programat per al dijous que ve, 10 de març, una jornada per a planificar les actuacions municipals contra el mosquit tigre. La regidora de Sanitat, Pilar Zamora, ha explicat que en aquest curs, dirigit especialment a tècnics municipals implicats en la lluita vectorial, es donarà a conèixer com identificar aquesta espècie, així com els seus hàbits de vida i els mètodes de prevenció. També es parlarà de les mesures d'actuació municipal i en la salut pública.
La jornada, que començarà a les 9 del matí i es desenvoluparà en el saló d'actes del Museu Soler Blasco, comptarà amb la participació de personal del Laboratori d'Entomologia i Control de Plagues de la Universitat de València, així com una farmacèutica de Salut Pública i personal mèdic.
La jornada de Xàbia complementa a una altra que tindrà lloc aquesta mateixa setmana a Orba a iniciativa de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en aquest cas dirigida a alcaldes i regidors que vulguen implicar-se en el correcte control de la plaga i de forma coordinada entre Ajuntaments.

Des de Xàbia, la regidora de Sanitat, conscient de la preocupació social que provoca aquesta problemàtica, també està treballant en campanyes divulgatives sobre el mosquit tigre que es presentaran pròximament.