Xàbia ofereix un ampli programa per a conscienciar sobre igualtat en el marc del Dia de la Dona

01 mar 2016

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia ha preparat una àmplia programació per a commemorar el Dia de la Dóna una data simbòlica en la lluita de la dona per la seua participació igualitària en la societat i en el seu desenvolupament integral com a persona.
El dimarts 8 de març comencen les activitats amb la concentració que cada any es repeteix enfront de l'Ajuntament, a les 13 hores, en la qual es llegirà un manifest per la Igualtat. Durant les setmanes següents, ha avançat la regidora Montse Villaverde, s'han previst tallers, teatres, exposicions i altres activitats per a cridar a la reflexió i a la conscienciació sobre la igualtat.
Així, el dijous dia 10 hi ha un taller sobre noves masculinitats, des de les 18’30 a les 20’30 hores en el Centre Social i el divendres 11 a les 20 hores en la Casa de la Cultura es representarà el teatre “Monòlegs de la vagina per a dues”. La següent setmana, el dimecres 16 de març s'ha convocat la primera reunió del club de lectura sobre temàtica feminista i d'igualtat que es va començar a forjar amb l'alliberament de llibres fa uns mesos. La cita és a les 18’30 hores en la sala d'actes del Museu Soler Blasco.
Les activitats d'igualtat també arriben a l'Arenal amb els diàlegs d'interculturalitat entre dones previstos el matí del dilluns 21 de març, de 10 a 12 hores en Cívic Punt, mentre que el dimecres 23 a la vesprada, de 17 a 20’30 hores, hi haurà un taller en la Casa de Cultura titulat “Feminisme per a principiants”.
Ja a l'abril segueix la programació amb la representació teatral de l'obra “Al Voltant de Lorca” programada per al dissabte 2 d'abril teatre en la Casa de cultura, amb dues sessions a les 18 i 20’30 hores i el divendres 8 d'abril amb la inauguració en el Museu Soler Blasco de l'exposició “Dones… de tots els colors” de Carmen Sánchez Ruano. Tancarà la programació la presentació de la pel·lícula “La distància més llarga”, el dissabte 9 d'abril a les 19 hores en la Casa de Cultura i la Cursa No Competitiva de la Dóna, el diumenge 10 d'abril.