L'Ajuntament de Xàbia obri les seues noves instal·lacions del Portal del Clot

01 mar 2016 El president de la Generalitat ha assistit a la inauguració de les dependències de la Policia Local i les àrees de Medi ambient, Serveis, Obres i Urbanisme

Xàbia compta des d'avui amb un nou edifici municipal obert al servei públic. Les dependències del Potal del Clot acullen en la seua planta baixa la reguarda de la Policia Local, que ara es converteix en referent de la Marina Alta per gaudir d'una seu moderna, polivalent i amb tots els elements necessaris per a oferir la millor atenció. En les dues plantes superiors estan les oficines de Serveis, Medi ambient, Obres i Urbanisme i finalment el soterrani alberga altres instal·lacions com tres sales destinades a l'arxiu municipal i una zona per a la pràctica de tir dels policies.

Amb l'obertura d'aquest immoble, a pocs metres de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, es facilita considerablement els tràmits administratius als ciutadans i els empleats municipals també veuen millorades les seues condicions de treball gaudint d’unes oficines modernes, amb una important il·luminació exterior i que reforcen la comunicació entre departaments que habitualment han de travar coordinadament.

La inauguració ha comptat amb la presència del President de la Generalitat, Ximo Puig, que s'ha convertit en el primer responsable del govern autonòmic que realitza una visita oficial a la vila. Puig ha estat primer en l'edifici institucional de la Plaça de l'Església i signat en el llibre d'honor. Després, en companyia de l'alcalde, José Chulvi, s'ha desplaçat a les dependències del Portal del Clot, que ha recorregut al costat de regidors i el cap de la Policia, José Antonio Monfort.

En el seu discurs, l'alcalde ha definit l'edifici del Portal del Clot com unes instal·lacions capdavanteres i preparades perquè el treball es puga exercir de forma racional i eficient. “En aquest edifici es gestionarà el que denominem el xicotet urbanisme, intervencions pràctiques i sostenibles que es destinen a millorar la vida diària de les persones, que respecten el model territorial i són econòmicament raonables” ha detallat el primer edil.

Chulvi també ha agraït el suport del President de la Generalitat en un dia important per a Xàbia i ha mostrat la seua confiança en què aquest gest és una prova que el govern autonòmic està disposat a “trencar amb la distància que sempre ha marcat les relacions administratives amb la Marina Alta i que en comptes d'igual d'a prop, ens ha fet estar igual des de lluny de València i Alacant”.

Chulvi ha assenyalat alguns plans com Xarxa Llibres o el impulsat contra la pobresa energètica com a exemples que amb complicitat i diàleg fluït entre administracions es pot oferir una gobernança pròxima i centrada en les persones.

També ha assegurat que l'actual govern de la Generalitat està demostrant tenir obertes les portes per a escoltar les reivindicacions pendents amb Xàbia, com les relatives a infraestructures educatives, les millores en transport tant per tren com per carretera i, especialment, el compliment del compromís signat en 2005 pel qual la Generalitat es compromet a dotar a Xàbia d'una piscina municipal.

En aquest sentit Puig ha confirmat que en una recent visita a València l'alcalde li va traslladar aquest antic compromís de la Generalitat que, malgrat el deute i hipoteca que suporten les finances autonòmiques “anem a fer tot el possible per complir en aquesta legislatura”, ha assegurat el president autonòmic.

El responsable valencià s'ha posat al servei d'una població que ha definit com a “exemple de fraternitat entre persones arribades des dels més diversos racons del món” i ha felicitat a Xàbia per “saber mantenir les seues arrels i cultura i al mateix temps representar el cosmopolitisme mediterrani”.