Els col·legis de Xàbia coneixen la figura de el “Agent Tutor” a través dels tallers Xàbia Conviu

29 feb 2016

El programa “Xàbia Conviu, per la convivència escolar” acaba ja la seua fase inicial en els col·legis de Xàbia. Durant aquests dies, els alumnes de 5º de primària participen en les últimes sessions de treball que s'han programat per a introduir la figura de l'agent tutor en les escoles i per a buscar la seua col·laboració en la confecció de la campanya de comunicació amb la qual es donarà a conèixer el projecte a la resta d'alumnes i a la societat en general.
Segons han explicat les dinamitzadores del programa, els escolars s'estan mostrant molt participatius i conscienciats en la importància de mantenir una bona convivència escolar, cosa que han pogut comprovar la regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, i l'Intendent de la Policia Local, José Antonio Monfort, els qui van realitzar una visita en el taller del col·legi Port.
En ella els xicotets van aprofitar per a realitzar als responsables municipals algunes preguntes d'interès, que els han servit per a aclarir dubtes sobre la funció de el “Agent Tutor” que s'incorporarà a les escoles de Xàbia.
Des de la Policia Local de Xàbia volen agrair als centres educatius i als mateixos alumnes i les seues famílies el bon acolliment que han manifestat davant el programa, que s'està impartint en tots els centres educatius de la nostra localitat, arribant a aconseguir la xifra de 250 alumnes.
L'agent tutor serà l'interlocutor especialitzat en la promoció del respecte als drets de la infància, tant en l'àmbit de la prevenció com de protecció efectiva del menor en totes aquelles situacions en l'entorn escolar.
Aqueixa missió d'intermediació es completarà amb la seua disposició a canalitzar les necessitats dels centres educatius i prevenir qüestions relacionades amb els menors com l'absentisme escolar, la violència i el vandalisme, el consum de drogues, alcohol i unes altres substancies estupefaents, l'assetjament escolar (bullying) i els riscos d'Internet (Xarxes socials, Ciberassetjament, protecció de dades), bona utilització de les TIC, abandó de menors, maltractament, millora de la convivència escolar i violència de gènere.