Xàbia al•lega contra el Pla General de Benitatxell per no respectar les fites vigents des de fa més d'un segle

26 feb 2016 L'Ajuntament sol•licita una ajuda econòmica a la Diputació per a renovar les voreres i serveis públics de l'Avinguda Ultramar

L'Ajuntament de Xàbia va celebrar ahir dijous el ple ordinari corresponent al mes de febrer, una sessió en la qual es van autoritzar diferents assumptes de caràcter econòmic i urbanístic. Entre ells, la presentació d'al·legacions a la versió preliminar del Pla General de Poble Nou de Benitatxell, un municipi que està a l'altre costat del 39% dels límits terrestres de Xàbia. Els serveis tècnics municipals assenyalen que en 1899 es va pactar una línia límit de terme comú entre tots dos municipis, traçat que des de llavors no ha patit cap variació i que, no obstant açò, no coincideix en la qual reflecteix ara el projecte de PGOU poblero.
Les al·legacions també posen en relleu la incompatibilitat d'usos del sòl en zones adjacents que qualifiquen els planejaments d'ambdues poblacions. Entre elles, zones residencials en Benitatxell com Girasoles, Begonias, Iris o Racó de Nadal al costat d'un sòl d'especial protecció a Xàbia com és el parc de la Granadella. A l'inrevés, també hi ha un cas que és la zona de Cansalades-Ombria, a Xàbia totalment desenvolupat, i que ara Benitatxell planteja com a zona rural protegida natural.
Finalment, l'Ajuntament de Xàbia també remitent al municipi veí el suggeriment del Consell Consultiu d'Urbanisme i Medi ambient, que va plantejar com a convenient situar una rotonda en la intersecció del camí Cansalades amb la CV 740, infraestructura que no s'arreplega en el Pla General ara en exposició pública.
La sessió també va servir per a autoritzar assumptes com les bases per a proveir la plaça de Secretari Municipal, ara vacant, i remetre a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori relatives el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel), un punt que va comptar amb l'abstenció de PP i els edils no adscrits Juan Luis Cardona i Oscar Antón.
Tampoc va aconseguir la unanimitat la sol·licitud a la Diputació d'Alacant d'una subvenció per a la reforma i ampliació de voreres en l'Avinguda d'Ultramar, un vial d'aproximadament sis quilòmetres que travessa el Segon Muntanyar des de l'Arenal a la Caleta.
Es tracta d'un projecte que també inclou la renovació de canonades i de l'enllumenat públic i per al qual s'ha calculat un pressupost de licitació de 930.528 euros. El ple va acordar sol·licitar al govern provincial una ajuda de 393.250, equivalent al 40% del total i dins d'un pla provincial de cooperació en obres i serveis, en substitució de la reforma del Central Cinema, un projecte que es va descartar mesos arrere. El PP es va abstenir en aquest punt i els edils Juan Luis Cardona i Oscar Antón van votar en contra.